živahno i šareno

Pet kombinacija biljaka za travanj, savršeno izgledaju jedna kraj druge

| Autor: Sanda Milinković
(Foto iStock)

(Foto iStock)


Vrtovi oživljavaju i bujaju tijekom travnja kada se pojave prvi proljetni cvjetovi, a dvorištima i vazama polako počinju prevladavati jarke boje proljetnih ljepotica.

Ako niste stigli posaditi lukovice na jesen, požurite u obližnje vrtne centre i trgovine gdje ćete pronaći biljke koje dobro izgledaju u ovo doba godine.

Ne morate smišljati niti kako ih posaditi jer vam u nastavku donosimo pet živahnih kombinacija proljetnih biljaka koje se savršeno slažu jedna s drugom.

Cvijet jabuke i ljubičina

Minijaturne jabuke izvrstan su način da se voćka smjesti čak i u najmanji vrt, a izgleda posebno lijepo kada je prekrivena proljetnim cvjetićima u početku cvata. Izgledat će prekrasno zasađena kraj ljubičine, višegodišnje biljke bijelih, ružičastih i ljubičastih cvjetova, piše Gardener’s World.

Cvijet jabuke (Pexels)Cvijet jabuke (Pexels)

Tulipan i mlječika

Kiselo žute i zelene boje mlječike odnosno euforbije, savršen su kontrast bijelim tulipanima.

Bijeli tulipani (Pexels)Bijeli tulipani (Pexels)

Narcis i maćuhica

Ova živahna kombinacija narcisa i maćuhica pružit će najljepše boje proljeća. Ako niste stigli posaditi ovu kombinaciju u jesen, obje biljke možete pronaći na prodaji u vrtnim centrima.

Sunovrat ili narcis (Pexels)Sunovrat ili narcis (Pexels)

Grozdasti zumbul i perasto kovilje

Zumbule je lako uzgajati iako imaju tendenciju širenja, ali ako će vam to stvarati problem (iako sumnjamo), posadite ih u vaze. Dobro izgledaju u kombinaciji s drugim proljetnim lukovicama ili s kompaktnom, finom travom, kao što je perasto kovilje.

Perasto kovilje (Pexels)Perasto kovilje (Pexels)

Trolist i paprat

Trolist je neobičan dodatak vrtu koji je u svijetloj sjeni, gdje se dobro kombinira s drugim šumskim biljkama. Paprat će kraj njega izgledati posebno lijepo kada se razvije u proljeće.

Trolist (iStock)Trolist (iStock)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini