omiljeni topli napitak

Mislite da znate skuhati tursku kavu? Možda se varate

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas se u kafićima rijetko poslužuje domaća turska kava i uglavnom se pije kod kuće, piše N1.

Za tursku kavu na početku voda ne treba zakipjeti. U džezvi se voda zagrijava do pred vrenje pa se uklanja sa štednjaka. Dio vode ulijeva se u šalicu, a u ostatak se dodaje kava (po jednu bogatu žličicu za svaku šalicu ili više ako su šalice veće ili volite vrlo jaku kavu), piše Espreso.

Promiješajte da nema grudica pa vratite na vatru i kad naraste do ruba džezve ponovo sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Opet vratite na vruć štednjak i ostavite da provri. Sklonite sa štednjaka, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Tada je kava spremna za posluživanje.

Osnovne pogreške

  • Previše miješanja ubija ukus
  • Kada ostavite da se nekoliko puta podigne do vrha džezve, to uništava pjenu i mijenja ukus kave
  • Miješanje nakon što je kava zakuhana, provrela i uklonjena sa štednjaka, također će promijeniti ukus omiljenog jutarnjeg napitka
  • Ako se kava zaslađuje, šećer je najbolje dodati još dok je voda hladna u džezvi, prije dodavanja i zakuhavanja kave
  • Probajte i uvjerit ćete se koliko je ukus drugačiji i bolji, prenosi Net.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of