NEZAKONITA PRODAJA

Carinici oduzeli krivotvorenu robu

(Arhiva)

(Arhiva)


Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Pula oduzeli su ukupno 1.985 komada raznih naočala, novčanika, torbi, dresova i satova vrijednih 44.340,00 kuna. Dvjema pravnim osobama slijede dva prekršajna naloga, ukupno 30.000 kuna sukladno Zakonu o žigu.

U kome je istarskom gradu obavljen nadzor pokušali smo doznati iz Carine ali nakon niza poziva na razne telefonske brojeve iz službe za odnose s javnošću rečeno nam je da nam na to pitanje ne mogu odgovoriti do okončanja postupka na prekršajnom sudu. Uspjeli smo doznati tek da je će prekršajne naloge razmatrati Prekršajni sud u Puli s čijom predsjednicom, koja je trenutno bila u Pazinu nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Carina je na svojim web stranicama objavila da su ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Pula proveli 13. srpnja 2018. godine mjere nadzora u poslovnim prostorima pravnih osoba s ciljem sprječavanja nezakonite prodaje različitih proizvoda kojima su povrijeđena zaštićena prava intelektualnog vlasništva. Provedenim mjerama nadzora u dva prodajna objekata, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Rijeka, utvrđena je nezakonita prodaja raznih vrsta roba kojima se povrijeđene odredbe Zakona o žigu. (M. Ko. )

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter