SLUČAJ PRETUČENE GIMNAZIJALKE

Novi detalji vršnjačkog nasilja u Opatiji. Javili su nam se roditelji djevojke koja je, tvrdi žrtva, inicirala napad

| Autor: Ingrid Šestan Kučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Slučaj šesnaestogodišnje riječke gimnazijalke koju su tijekom večernjeg izlaska u Opatiji pretukle njezine vršnjakinje, a koji su našoj redakciji iznijeli roditelji žrtve s ciljem da upozore javnost kako se takve stvari događaju, dobio je svoj nastavak.

U tekstu koji je naš list objavio prepoznali su se roditelji dijela djevojaka koje su sudjelovale u incidentu, iako njihova imena nismo objavili. Jučer su se javili našoj redakciji s tvrdnjama da cijeli incident nije tekao onako kako su opisali roditelji nesretne djevojke. Međutim, nitko nije opovrgao činjenicu da je djevojka pretučena, kao i da su glavni akteri bile njezine vršnjakinje, već se sve svodi na nastojanje dokazivanja da nije njihovo dijete bilo to koje je nesretnoj djevojci zadalo ozljede.

Međusobne optužbe

Njih ukupno pet, redom učenice prvih i drugih razreda riječke Škole za trgovinu i modni dizajn te opatijske Obrtničke škole, dočekale su učenicu Prve riječke hrvatske gimnazije, odvukle je u obližnji park te joj zadale tjelesne ozljede. Dva puta je djevojka pala na pod, a sve je završilo »cipelarenjem« te potom pljuvanjem i prijetnjama da nikome ne smije reći što se dogodilo. Nakon dolaska kući majka je napadnutu djevojku odvela liječniku te na policiju, koja je našem listu i potvrdila da je upoznata s cijelim incidentom.

Iako roditelji napadnute djevojke tvrde da je inicijator cijelog incidenta bila njezina znanica iz osnovne škole, dok ostale djevojke koje su je tukle nije poznavala, jučer se našoj redakciji javila majka prozvane djevojke tvrdeći da njezina kći nije organizirala napad na znanicu, kao i da nitko nesretnu djevojku nije htio baciti u more, što roditelji napadnute djevojke tvrde. Također, ustvrdila je da je njezina kći izložena prijetnjama roditelja napadnute djevojke koje su kulminirale ovaj tjedan prilikom dogovorenog susreta između dviju znanica.

Na inicijativu djevojke za koju roditelji napadnute gimnazijalke tvrde da je organizator incidenta dogovoren je susret u centru Rijeke, i to iz razloga da bi srednjoškolke jedna drugoj vratile stvari koje su posudile. Napadnuta djevojka je na dogovoren susret došla u pratnji roditelja za koje sada majka djevojke koja je inicirala susret tvrdi da su roditelji pretučene djevojke verbalno i fizički napali njezinu kćer te da je to prijavila policiji.

Međutim, roditelji pretučene djevojke opovrgavaju te navode i tvrde da je prilikom susreta usred dana i u centru grada djevojka koja je inicirala susret prijetila majci pretučene djevojke da će je »šakom u glavu«.

Tko je kome i u kolikoj mjeri prijetio, utvrdit će nadležne ustanove, jer roditelji pretučene djevojke namjeravaju podignuti privatnu tužbu protiv roditelja počinitelja kako bi ishodovali zabranu pristupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of