međunarodni susret

Jubilarna 20. "Histria Classic" okupila 60 oldtimera: Najstarija je Balila iz 1934.

| Autor: Zoran Oljača
(Foto Carera)

(Foto Carera)


Najstariji međunarodni susret starodobnih vozila "Histria classic" ove godine je doživjeo svoje jubilarno, 20. izdanje. Organizator ove manifestacije Auto klub Istra Oldtimer iz Rovinja, uz podršku Grada Rovinja, rovinjske Turističke zajednice i Maistre.

Inače, "Histria Classic" se tradicionalno održava u svibnju, te je ove godine sudjelovalo 120 sudionika sa svojih 60 limenih ljubimaca, a valja napomenuti da mnogi od njih redovno dolaze na rovinjski susret. Sudionici su došli iz cijele Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke i Austrije, a vozači su svoje šarmantne oldtimere provezli dionicom od Rovinja do Tara, a zatim su svi krenuli za Majski dol, točnije u agroturizam stancije Matijašić.

(Foto Carera)(Foto Carera)

Nakon toga su posjetili Tinjan, te se vratili u Rovinj, u resort Polari gdje su u restoranu Feral, kako i priliči, susret završili uveličali druženjem i feštom, te su podijeljene zahvalnice.

Kako je rekao Dubravko Zeljko, počasni predsjednik rovinjskog Oldtimer kluba Istre, prije 20 godina pokrenuli su "Histria Classic" kao susret starodobnih automobila, koji je imao i takmičarsku komponentu, a nakon toga, ovaj susret oldtimera prerastao je u turističku atrakciju.

(Foto Carera)(Foto Carera)

- Dela oko tega je čuda, ali ljubav je veća. Imam Balilu iz 1934. godine, i to je najstariji auto u klubu, kaže Guerino Barbieri, predsjednik Oldtimer kluba Istra Rovinj. Među oldtimerima mogli su se vidjeti odlično očuvani primjerci automobila poput "dijane" ili Citroena Dyane, popularne "katrice" iliti Renaulta 4, "tristača" iliti Zastave 1300 ili pak Fiata 1300.

Ovaj je dvodnevni događaj završio na rovinjskoj rivi, gdje su namjernici i slučajni prolaznici sa zanimanjem razgledavali izložene oldtimere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter