HTZ

Staničić: Po prihodima bi mogli nadmašiti rekordnu sezonu 2019.

Kristjan Staničić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Kristjan Staničić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


U središnjem Dnevniku HRT-a gostovao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. Osvrnuo se na povoljne statističke podatke koji ukazuju kako bi prihodima mogli nadmašiti rekordnu 2019. godinu.

Naglasio je važnost kultiviranja sigurnosti kao komparativne prednosti u odnosu na ostale zemlje koje su u blizini ratom zahvaćenih područja.

Kakva su očekivanja?

Na pitanje o tome kakva su očekivanja od listopada kada se radi o prihodima, Staničić je odgovorio kako smo “bolji” u odnosu na prošlu godinu.

– Listopad je čak i bolji u odnosu na prošlu godinu. Nekih 18% smo bolji, prešli smo 2 milijuna noćenja. Trenutno se u Hrvatskoj odmara preko 120 tisuća turista, rekao je.

Naglasio je kako će rekord iz 2019. godine “biti premašen”.

– Prema svemu sudeći, rekord će biti premašen. Po fizičkim pokazateljima, noćenjima i dolascima, premašujemo i prošlu godinu, na razini smo 2019, kazao je.

– Kada to multipliciramo s rastom cijena, realno je za očekivati da ćemo imati rekordnu godinu. Kada govorimo o prihodima, procjena HNB-a je 14,5 milijardi eura. Godina traje, još je puno posla ispred nas, ustvrdio je.

Sigurnost kao “brand”

Staničić se osvrnuo i na ratna događanja na Bliskom Istoku te je ustvrdio da to “ne ide u prilog globalnom turizmu”.

– Sigurno da ova ratna zbivanja na Bliskom Istoku ne idu u prilog globalnom turizmu. Svima nama je želja da ratna zbivanja što prije završe, poručio je.

Ustvrdio je kako je “Hrvatska percipirana kao najsigurnija” destinacija na Mediteranu. Dodao je kako je to “jedna od bitnijih” komparativnih prednosti.

– Hrvatska je u međunarodnim okvirima percipirana kao najsigurnija mediteranska turistička destinacija. To je jedna od naših bitnijih komparativnih prednosti. Zato je važno njegovati to da Hrvatska i dalje ostane sigurna destinacija, zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater