Progovorio nakon dva mjeseca

Šokantni iskaz osumnjičenoga za ubojstvo Danke Ilić: Nikad nisam vidio tu djevojčicu!

| Autor: Novi list
  (Foto: X/Twitter)

(Foto: X/Twitter)


Janković je dva mjeseca šutio o ubojstvu djevojčice, a onda je njegov branitelj obavijestio tužilaštvo da će osumnjičeni ispričati sve, javlja Blic.

Saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji završilo se oko 13 sati, a trajalo je tri sata. On je izveden iz zgrade Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, a kako "Blic" saznaje, on je na saslušanju negirao da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i rekao da nije sudjelovao u ubojstvu djevojčice.

Janković je dva mjeseca šutio o ubojstvu djevojčice, a onda je njegov branitelj obavijestio tužilaštvo da će osumnjičeni ispričati sve.

Međutim, iako je sve ukazivalo da će ukazati šta se dogodilo Danki Ilić, kao i gdje je njeno tijelo, s obzirom na to da je Dejan Dragijević ranije priznao zločin i do detalja ga opisao, bez navođenja gdje se nalazi tijelo djevojčice, on je šokirao sve – negirao je da je počinio krivično djelo i naveo da djevojčicu nikad nije vidio?!

To je portalu Blic potvrđeno i iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru iz kojih mu je dostavljen sljedeći odgovor:

"Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osum. Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela."

Podsjetimo, dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora. Policija je nakon deset dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija uhitila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot.

Kako su priopćili dužnosnici, Janković je vozio službeni automobil kojim je udario djevojčicu, međutim, on nije ni znao da je to učinio dok mu Dragijević, koji je bio na mjestu suvozača, to nije rekao.

Nakon toga, djevojčicu su navodno ubacili u automobil misleći da je mrtva, a kada se Danka probudila, Dragijević ju je udavio.

Njeno tijelo, prema dosadašnjim informacijama, bacili su na deponij. Do sada, međutim, tijelo djevojčice Danke Ilić nije pronađeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter