tenzije

Rusija upozorila Britaniju da bi mogla gađati njezino naoružanje

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Rusija je u ponedjeljak upozorila Veliku Britaniju da će odgovoriti na upotrebu britanskog naoružanja u Ukrajini i drugdje ako ih Kijev iskoristi protiv njezinog teritorija.

Britanski veleposlanik Nigel Casey pozvan je na razgovor u rusko ministarstvo vanjskih poslova radi službene protestne note nakon što je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron rekao da Ukrajina ima pravo koristiti britansko naoružanje kako bi napala ruski teritorij.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako Cameronova izjava znači da je Britanija praktički priznala da je sudionik rata u Ukrajini. 

„Casey je upozoren da bi kao odgovor na ukrajinske napade na ruski teritorij britanskim naoružanjem bilo kakve britanske vojne instalacije i oprema na teritoriju Ukrajine i u inozemstvu” mogle postati mete, stoji u priopćenju. 

„Veleposlanik je pozvan da promisli o neizbježnim katastrofalnim posljedicama takvih neprijateljskih poteza Londona te da trenutno i na odlučan i nedvosmislen način odbaci ratoborne provokativne izjave" ministra vanjskih poslova, piše ministarstvo.

Cameron je tijekom posjeta Kijevu prošli tjedan rekao da Ukrajina ima pravo koristiti naoružanje koje joj je poslao London kako bi napadala ciljeve unutar Rusije, te da je na Ukrajini da odluči hoće li to učiniti. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater