nastavak ofenzive

Ruske snage napreduju na istoku Ukrajine

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ruske snage napredovale su u ponedjeljak na nekoliko lokacija duž bojišta u Ukrajini, zauzevši bolje pozicije u Harkivskoj oblasti i odbivši nekoliko ukrajinskih napada, objavilo je rusko ministarstvo obrane.  

Rusija kontrolira oko 18 posto Ukrajine, na istoku i jugu, i napreduje od propasti ukrajinske protuofenzive 2023.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u veljači ruskim snagama da se probiju dublje u Ukrajinu nakon pada Avdijivke odakle su ukrajinske snage, po njegovim riječima, morale pobjeći u kaosu. Ukrajina je rekla da se povukla iz Avdijivke.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su ruske snage zauzele selo Semenivku, sjeverozapadno od Avdijivke. Rusija je rekla da je pobijedila ukrajinske snage i strane plaćenike u nekoliko drugih sela u tom području.

Rusija je objavila i da je pobijedila ukrajinske postrojbe u području Sinkivke u Harkivskoj oblasti te nekoliko drugih lokacija duž bojišta. Pogodila je i ukrajinsku radionicu za proizvodnju dronova.

Ukrajinski glavni stožer objavio je da su ukrajinske postrojbe odbile neprijateljske napade u blizini Semenivke te nekoliko drugih ruskih napada. Reuters to nije mogao potvrditi iz neovisnih izvora.

Rusko ministarstvo obrane u nedjelju je objavilo da je zauzelo Novobahmutivku, selo u blizini Očeretina, koji je zadnjih dana postao žarište borbi.

"Ruske snage vjerojatno će nastaviti ostvarivati taktičke uspjehe u smjeru Avdijivke u tjednima koji dolaze", objavio je Institut za ratne studije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini