poslovanje s gubitcima

Popularni trgovački lanac zatvara sve više trgovina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Irski trgovački lanac brze mode Primark, vrlo popularan među ljudima iz naše regije, uslijed pada prodaje ove godine je zatvorio više trgovina u Europi. U Njemačkoj ih je ove godine već nekoliko zatvoreno, a sljedeće godine planiraju zatvoriti još dvije.

"Uskoro ćemo objaviti brojke za Njemačku za financijsku godinu 2021./22. Mogu vam unaprijed reći da krajnja crta s neto prodajom od gotovo 628 milijuna eura znači gubitak od oko 50 milijuna eura. Gubitaka je već bilo i godinu ranije", rekla je šefica Primarka u Njemačkoj Christiane Wiggers-Voellm, piše Feniks Magazin.

Primark planira restrukturiranje kako bi se repozicionirao. Iduće godine, nakon isteka ugovora o najmu, prema trenutačnom stanju zatvaraju se lokacije u Krefeldu i Kaiserslauternu. Tvrtka bi tako i dalje imala 27 trgovina u Njemačkoj.

Unatoč ovim trenutačnim problemima, Primark također vidi potencijal za otvaranjem poslovnica na novim lokacijama u Njemačkoj.

"Njemačka ima 84 milijuna stanovnika i imamo vrlo atraktivnu ponudu. Neki od naših kupaca još uvijek moraju daleko putovati da bi kod nas kupovali. I stalno primamo zahtjeve kupaca putem društvenih medija u kojima mole da otvorimo trgovine u njihovoj blizini", naglašava šefica Primarka.

Lanac je u vlasništvu koncerna Associated British Food. Grupacija je navela kako je jedan od najvećih uzroka pada profita činjenica da povećane troškove nisu prebacili samo na kupce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini