SASTAO SE DANAS S PREDSTAVNICIMA RADNIKA

KONČAR PORUČIO DA MU NIJE CILJ POSTATI VEĆINSKI VLASNIK BRODOGRADILIŠTA ULJANIK, želi da u vlasničkim udjelima sudjeluju radnici i država

Danko Končar (N. LAZAREVIĆ)

Danko Končar (N. LAZAREVIĆ)


Predstavnici Stožera za obranu brodogradnje Uljanik i sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu jutros su se na svoju inicijativu u Puli sastali s izabranim strateškim partnerom Darkom Končarom i njegovim suradnicima.

Cilj sastanka bio je iz prve se ruke, bez prisustva predstavnika menadžmenta Uljanika, informirati se o njegovim planovima vezanim uz Uljanik i brodogradnju, ali i razjasniti neke nedoumice vezane uz onaj dio plana, kao i prostor koji se odnosi na diversifikaciju. Sastanak nije rezultirao zajedničkim zaključcima međutim prema riječima sudionika sastanka Danko Končar poručio im je kako njemu nije cilj postati većinski vlasnik brodogradilišta Uljanik već bi htio da u tom projektu zajednički s vlasničkim udjelima sudjeluju i zainteresirani radnici, ali i država bez aktivnog sudjelovanja koje se, kazao je, u današnje vrijeme rijetko koje brodogradilište u svijetu može baviti ozbiljnom brodogradnjom.

Što se prostora namijenjenog diversifikaciji tiče Končar je predstavnicima radnika ponovio ono što su već mogli čuti, a to je da bi se prenamjenom tog prostora trebala osigurati sredstva koja bi omogućila organizaciju i dugoročnu održivost brodogradnje na ostatku prostora. No od svih tih planova neće biti ništa ako "projekt restrukturiranja" ne podrži Vlada i država se aktivno ne uključi u njega.

Kakvi su za to izgledi i što o budućnosti Uljanika misle na Markovom trgu predstavnici radnika bi nešto konkretnije mogli doznati sutra s obzirom da su apeli i dopisi koje su zadnjih tjedana upućivali prema Zagrebu konačno urodili plodom, pa su konačno dobili termin za sastanak s ministrom gospodarstva. (M. P.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum