POČAST PREMINULOJ STOLNOTENISAČICI

UZ BOK VELIKANU: Stolnoteniska dvorana pulskog Doma sportova od danas nosi IME DINE PERVAN RABELO

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Đurđica Njegić-Pervan i Darko Šplajt u dvorani koja nosi Dinino ime (Snimila Marina Vukšić)

Đurđica Njegić-Pervan i Darko Šplajt u dvorani koja nosi Dinino ime (Snimila Marina Vukšić)


Stolnoteniska dvorana pulskom Doma sportova koji nosi ime velikana Mate Parlov od danas nosi ime još jedne pulske sportašice koja je ne samo u sportskim krugovima ostavila neizbrisiv trag. Nakon što joj je nedavno posvećena stolnoteniska dvorana pulske Gimnazije koju je pohađala, na inicijativu Javne ustane Pula Sport koja upravlja pulskim sportskim objektima, a uz suglasnost njenih roditelja te Uprave muškog i ženskog stolnoteniskog kluba Pula, ime prerano preminule Dine Pervan Rabelo sada nosi i dvorana u kojoj je stasala i kovala sve sportske uspjehe. Na taj su način svi pulski klubovi odali počast pulskoj stolnotenisačici koja je krajem prošle godine preminula nakon tri i pol godine borbe sa zloćudnom bolesti.

foto

Na današnjoj skromnoj svečanosti, prilagođenoj epidemiološkim mjerama, prisustvovali su predsjednik STK Pula dojučerašnji i novoizabrani čelnik JU Pula Sport, Ivan Glušac i Samuel Smailbašić te Dinini roditelji, sestra i šogor. Posebno emotivan bio je govor Dinine mame Đurđice Njegić -Pervan.

dina

- Mislila sam da će mi danas biti puno teže, ali kad vidim koliki je trag Dina ostavila i u sportu, onome u čemu je bila najbolja, te općenito u zajednici, unatoč nenadoknadivom gubitku za nas kao roditelje i obitelj, mogu reći da sam radosna i da mi je srce mirno. Dina je uistinu maksimalno voljela i živjela život. Na ovaj način Dina će zauvijek biti s nama, rekla je Dinina mama Đurđica.

foto

Dinina Mama Đurđica Njegić-Pervan i Darko Šplajt (Snimila Marina Vukšić)

Dina Pervan Rabelo, višestruka državna prvakinja i hrvatska reprezentativka, dugogodišnja prvoligaška igračica ŽST Pula čija je bila lokomotiva, preminula je početkom prosinca prošle godine u SAD-u gdje se liječila posljednjih godinu dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of