NOGOMET

Uljanik na Verudi poražen od vrlo dobrog Krka (2:4): Perić naplatio sve domaće promašaje

| Autor: G. ROJNIĆ
   GOSTIMA DVOBOJ STRIJELACA - Neven Čuturilo i Sebastian Jokić (D. ŠTIFANIĆ)

GOSTIMA DVOBOJ STRIJELACA - Neven Čuturilo i Sebastian Jokić (D. ŠTIFANIĆ)


Stadion SRC Uljanik-Veruda. Gledatelja: 150. Sudac: Mladen Komesar (Zagreb) 6. Pomoćnici: Ivan Jakovac (Rijeka) i Zlatan Bilić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Jokić (11), 1:1 Lazendić (19-ag), 1:2 Perić (20), 2:2 Siljan (25-11m), 2:3 Perić (68), 2:4 Čuturilo (90). Žuti kartoni: Perić, Iljazi, Mijić (Krk)

ULJANIK: Kraljević 6, Lazendić 5,5, Zgrablić 5,5, Deak 5,5, Radetić 6, Mofardin 5,5, Siljan 5,5, Blašković 6 (od 73. Bl. Agaj -), Jelenić 5,5 (od 58. - Ilinčić 5,5), Jokić 5,5, Trešnjić 5,5.

KRK: Mohorović 7, Šabalja 5,5 (od 46. Con 6,5), Turkalj 6, Iljazi 6, Mihajlović 6, Klenovšek 6, Frančišković 6 (od 58. Čuturilo 7), Perić 7,5 (od 66. Kurolt -), Mijić 6,5, Zec 6,5, Zeko 6.

Zasluženo su gosti odnijeli bodove s Verude, kaznivši sve promašaje domaćih napadača, odnosno naplativši obrane vratara Mohorovića. Mogli su Puljani već u uvodu usmjeriti utakmicu na svoj mlin, ali učinili su to gosti preko sjajnog krilnog napadača Marina Perića.

Počelo je po željama za domaćine, Jelenić je presjekao neoprezno dodavanje gostiju i izbacio Jokića u prigodu, koji šalje loptu u prvi kut, čini se tada neopreznog, Mohorovića. Već u sljedećem napadu Jokić je mogao povećati vodstvo kada se sjurio sam na gostujućeg vratara, ali promašuje gostujuća vrata. Kazna je stigla osam minuta kasnije kada ubačaj Perića Lazendić glavom zakucava u vlastitu mrežu. Čim se krenulo s centra ponovno je na sceni Perić, koji nakon solo prodora pored smušenih "brodograditelja" efektno dovodi Krk u vodstvo. Furiozan početak susreta nastavljen je prekršajem na Trešnjiću za najstrožu kaznu, pa Siljan iz jedanaesterca vraća stvari na početak.

U nastavku je Uljanik navalio na gostujuća vrata, Lazendić, Blašković i u najvećoj prigodi Jokić, pa opet Blašković, ne uspijevaju nadmudriti izvrsnog Mohorovića, da bi kazna za promašaje ponovno stigla preko Perića koji se s centra sjurio prema Kraljeviću i potom ga rutinirano svladao. Za razliku od domaćina Krk je u nastavku susreta u igru uveo tri iskusnika, Cona, Čuturila i Kurolta, što je osjetilo u igri, a na kraju susreta prvo Čuturilo lobom stavlja na velike muke Kraljevića, da bi odmah potom, u nadoknadi, sjajno pogodio rašlje domaćih vratiju za potvrdu zaslužene pobjede Krka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater