TAJLANDSKI BOKS

SPARTANSKI SPEKTAKL U PULSKOJ ARENI Neke borbe odvijale su se i po kiši. Puljanin Marko Dorić uskočio je u zadnji čas i pobijedio. DOBIT ĆE PRILIKU BORITI SE NA TAJLANDU!

| Autor: Roberto RAUCH
Marko Dorić slavi pobjedu

Marko Dorić slavi pobjedu


Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu, uz dodatnih osam profesionalnih mečeva u glavnom djelu večeri, jučer je unatoč kiši uspješno održano u pulskoj Areni. U dnevnom programu na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke i (mlađe) seniore i seniorke, dok su u glavnom, večernjem programu u Areni nastupili renomirani borci iz nekoliko zemalja.

Gledatelji su u večernjem terminu mogli prisustvovati najzanimljivijim finalima Prvenstva Hrvatske u pet kategorija, super fightu profesionalnih boraca u kategoriji do 65 kilograma te final four turniru boraca do 73 kilograma, koji su imali itekako dobar razlog da osvoje turnir – Puljanin Marko Dorić, pobjednik koji je u program u posljednji čas „uskočio“ kao zamjena, odlazi na dvotjedni put u Tajland, gdje će mu Punch Gym iz Pule organizirati treninge s lokalnim borcima dvaput na dan, plaćenu borbu protiv jednog od njih te osigurati smještaj i hranu.

foto

Slavlje Talijana Aleksa Avogadra

Dorić je u polufinalu final four turnira do 75 kilograma svladao Miloša Petrovića iz Crne Gore, da bi u finalu, u epskoj borbi u kojoj su prisutni imali prilike uživati u tri runde vrhunskog tajlandskog boksa, bio za nijansu bolji od Amela Dizdarevića iz porečkog kickboxing kluba King u Poreču. Renomirani Dizdarević je, pak, u   polufinalu bio bolji od hrabrog pulskog borca Dalena Ostovića iz Punch It gyma, momka kojem je ovo bio prvi službeni meč i koji je prihvatio izazov koji su mnogi drugi borci odbili.

Titulom državnog prvaka u tajlandskom boksu su se u glavnom djelu eventa okitili Petar Jaman iz Spartan gyma (do 86 kg), Jakob Kosić iz Rudan Teama (do 81 kg), Alan Legović iz Ramakić Combata (do 75 kg) te Petar Drežnjak iz teama Split (u kategoriji iznad 93 kg). U Super fightu je iskusni Talijan Alex Avogadro svladao puno višeg i težeg bosansko-hercegovačkog borca Marka Leba.

Najuspješnija ekipa bila je pulski Rudan team, čiji je spomenuti Dorić član, a klub je u subotu, osim njegovog uspjeha, dobio i 3 prvaka Hrvatske, jednog viceprvaka te borca koji je proglašen najboljim seniorom – Jakoba Kosića, koji u finalu na bodove svladao dugogodišnjeg prvaka u kategoriji Marina Čarapinu.

U užem organizacijskom timu bili su Denis Vojniković, renomirani istarski borac Teo Mikelić te Senad Ramakić koji se osvrnuo na spektakl u Areni.

foto

Marko Dorić, Miloš Petrović, Amel Dizdarević i Dalen Ostović

- Na kraju smo veoma zadovoljni organizacijom. Do četvrtka nismo znali hoće li se event zbog kiše održati u Areni ili u velikoj sali Doma Hrvatskih branitelja. Osim što smo svu papirologiju morali raditi dvaput, morali smo se odlučiti za jedan scenarij kako bi nam iz Zagreba dostavili opremu koja će biti primjerena ili unutarnjem ili vanjskom prostoru. Kockali smo se i rekli 'ako ćemo već potonuti, bolje da potonemo sa stilom u Areni', radije nego da borci propuste priliku boriti se u pulskom Amfiteatru, a da na kraju još i ne padne kiša. I isplatilo se! Kiša je nešto sitno rominjala ujutro, tako da smo s borbama krenuli u podne. Već smo po danu zaključili da kiša nema utjecaja na podlogu – materijal je bio sličan šatorskom krilu, pa unatoč kapima kiše nije bilo negativnog učinka na trenju. Neke su se borbe, dakle, odvile po kiši, i još u Areni – izgledalo je baš spartanski! kazao nam je Ramakić te, osim puno riječi pohvale za organizaciju i razne borce i borkinje, kao najsvjetliji primjer večeri izdvojio borbu Dizdarevića i Dorića u finalu final foura.

- Dorić se uopće nije trebao boriti na turniru. To je dečko koji je uskočio nakon što su jednog srpskog borca zaustavili na granici s Hrvatskom i vratili ga nazad. Morali smo pronaći borca dan prije borbe, bili smo očajni. Dorić u tom trenutku nije bio u punoj fizičkoj spremi, no ipak je prihvatio izazov. U ringu je taj minimalni nedostatak nadoknadio srčanošću i samouvjerenošću, a osim što je pobjednik turnira koji će otići boriti se na Tajland, njegova je trijumf zbog cijelog tog spleta okolnosti još veći, zaključio je Ramakić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of