25. SVJETSKI KICKBOXING KUP U BUDIMPEŠTI

Ivano Čelić zlatni, Korina Zugan i Alek Kušar srebrni


Pet istarskih bronci osvojili su Ivano Čelić kod mlađih kadeta iznad 47 kg u Point fightingu te juniori Antonio Jurman (do 63 kg) i Dino Trešnjić, koji ih je oko vrata stavio čak tri (do 89 kg, do 94 kg i iznad 94 kg)

 

U Budimpešti je od 16. do 19. svibnja održan 25. Svjetski kickboxing Kup. To je jedno od najjačih svjetskih kickboxing natjecanja, koje se već 25 put održava u Mađarskoj i na kojem sudjeluju ponajbolji kickboxači iz cijelog svijeta.

Osam istarskih medalja

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 3.131 natjecatelj iz 284 kluba iz 39 zemalja. Među njima sudjelovalo je i sedmero natjecatelja iz dva istarska kluba, Planet sport iz Pule i Fighter iz Buzeta. Istarski borci osvojili su ukupno osam medalja: jedno zlato, dva srebra i pet bronci.

U ovakvoj konkurenciji ovakav rezultat predstavlja veliki uspijeh. Treneri istarskih klubova, koji su sudjelovali na ovom natjecanju, Edi Višković i Iva Jeletić, zadovoljni su ovakvim rezultatima koji pokazuju kontinuitet odličnih rezultata istarskih boraca na natjecanjima.

Do jedinog istarskog zlata stigao je član Pula sporta Ivano Čelić u kategoriji mlađih kadeta iznad 47 kilograma u Light contactu. Srebro je osvojila Buzećanka Korina Zugan u konkurenciji seniorki do 65 kilograma u Light contactu, a isti uspjeh ostvario je član Planet sporta Alek Kušar u kategoriji starijih kadeta do 52 kilograma u Light contactu. Bronce su, pak, osvojili Čelić kod mlađih kadeta iznad 47 kilograma u Point fightingu, juniori Antonio Jurman (do 63 kg) te čak tri Dino Trešnjić (do 89 kg, do 94 kg i iznad 94 kg).

Trešnjiću tri bronce

Usto, Martina Grabar osvojila je peto mjesto u konkurenciji starijih kadetkinja u Point fightingu, Alek Kušar isti je uspjeh ostvario u juniorima do 52 kilograma u Point fightingu, kao i Luka Planinac kod starijih kadeta do 57 kilograma u Light contactu, a peti je bio i Antonio Jurman kod juniora do 63 kilograma u Light contactu. Korina Zugan, pak, osvojila je peto mjesto kod seniorki u Kick lightu do 65 kilograma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of