JUDO

GRAND PRIXU U TEL AVIVU Puljanik Dominik Družeta zapeo na drugoj prepreci

| Autor: Ivica CEROVAC
Još traži formu nakon ozljede - Dominik Družeta (Hina)

Još traži formu nakon ozljede - Dominik Družeta (Hina)


Dominik Družeta, najbolji istarski i ponajbolji hrvatski judaš, još je jako daleko od ostvarenja cilja kojeg si je postavio unatrag nekoliko godina, nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju. Po povratku nakon teške ozljede Družeta nikako da ulovi nekadašnju formu, željeni rezultati izostaju i stoga se 23-godišnji Puljanin koji je ne tako davno bio pred ulaskom u "top 20" kategorije do 81 kg, trenutno nalazi na 66. poziciji svjetske rang ljestvice.

Treba mu samo jedan pravi rezultat da "eksplodira", ali njega nije ostvario niti na prvom ovogodišnjem natjecanju, Grand Prixu u Tel Avivu koji je u "njegovoj" kategoriji okupio 54 judaša. Prvi protivnik bio mu je Francuz Baptiste Pierre i Družeta je od samog početka borbe preuzeo dominaciju, koju je naplatio wazarijem. Želeći brzo završiti priču, napravio je potom pogrešku te je Pierre na početku treće minute uspio poravnati, no 25 sekundi kasnije stiglo je novo Družetino bacanje za drugi wazari i pobjedu.

U drugom kolu čekao ga je puno zahtjevniji protivnik, Grk Alexios Ntanatsidis koji zauzima 16. poziciju na svjetskoj ljestvici. I u toj je borbi Družeta bio aktivniji, no dovoljna je bila jedna brzopletost početkom druge minute koju je grčki judaš iskoristio i, uz pomoć VAR-a koji je potvrdio kontrabacanje za ippon, stigao do pobjede.

Ntanatsidis je nakon Družete upisao još tri pobjede i izborio finale, u kojem ga je svladao Rus Aslan Lappinagov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini