ZAGREB

ATP najavio rigoroznije mjere oko stanki tijekom meča

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz ATP-a su najavili kako će vrlo brzo promijeniti i postrožiti pravila vezana za liječničku stanku na terenu i odlazak u toalet tijekom meča.

Ova tema je u teniskim krugovima kulminirala nedavno na US Openu, a u središtu pozornosti bio je grčki tenisač Stefanos Tsitsipas koji je dugačke odlaske na toalet tijekom meča koristio više puta. Inače, Tsitsipas je i ranije bio poznat po tome, a u New Yorku mu je takvo što posebno zamjerio Andy Murray tijekom međusobnog meča.

I Murray, kao i još neki tenisači, optužili su Grka da krši pravila i odlaske koristi kako bi se savjetovao s ocem u kritičnim trenucima svojih mečeva. Sam Tsitsipas je, pak, ustvrdio:

„Vremenskih ograničenja za odlazak na toalet nema, tako da nikakvo pravilo nisam i nikada neću kršiti“.

Žestoko je prije toga reagirao i Alexander Zverev na turniru u Cincinnatiju kada je direktno rekao: „da, on kontaktira oca za vrijeme meča, a sve to je radio i puno puta ranije“.

Između redaka su tenisači uglavnom negativno reagirali na djelovanje Tsitsipasa, makar je bilo i onih koji su stali u njegovu obranu. Najjače se u tom smislu izrazio prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je reagirao „podržavam ga, Stefanos ne radi ništa loše“.

No, kako prenosi Reuters, a pozivajući se na izvore u samom ATP-u, do promjena će doći i to vrlo brzo.

„Doći će do strožih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju primanje liječničke pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak na toalet“, naveli su iz ATP-a te dodali:

„Nadamo se da će odluke o tome zaživjeti s prvim danom iduće godine. Došli smo do kritične točke po ovoj temi“.

Američka tenisačica Sloane Stephens, koja se nalazi u Vijeću igrača pri WTA, također je zatražila promjene po ovom pitanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter