NBA LIGA

Pistonsi su otpustili trenera koji je imao ugovor težak 76,5 milijuna američkih dolara

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Monty Williams više nije trener košarkaša Detroita, iako je završio samo jednu od šest sezona, na koliko je prošle godine potpisao ugovor vrijedan 76,5 milijuna američkih dolara, izvijestilo je u srijedu više medija.  

Specijalizirani mrežni sportski portal Athletic je objavio da je vlasnik momčadi Tome Gores donio odluku o otpuštanju Williamsa, a predsjedniku košarkaških operacija Trajanu Langdonu je povjerio zadatak pronalaženja novog trenera.

Detroit Pistons su prošlu sezonu u NBA ligi završili s najlošijim učinkom među 30 klubova (14-68), što je ujedno i najlošiji rezultat u povijesti ove nekad uspješne franšize. Košarkaši Detroita su imali razdoblje u kojem su izgubili 28 utakmica u nizu.

Pistons su posljednji naslov osvojili 2004., godinu potom su došli do NBA finala, a potom tri godine zaredom doživljavali poraze u konferencijskom finalu. No, od sezone 2008./2009. samo su triput ušli u doigravanje i svaki put ispali u prvom kolu.

U posljednjih pet sezona nisu bili ni blizu plasmanu u doigravanje, ne prelazeći granicu od 23 pobjede.

Williams je prije dolaska u Detroit četiri godine vodio Phoenix Suns, koji su 52-godišnjeg stručnjaka otpustili u svibnju 2023., samo dvije godine nakon što ih je odveo do NBA Finala i godinu dana nakon što je osvojio nagradu za Trenera godine.

Sa Sunsima je triput bio u doigravanju, a prije toga je pet godina proveo na klupi New Orleansa (2010. - 2015.)

Detroit mu je dao rekordan ugovor, ali su zato i očekivanja bila vrlo visoka. No, umjesto da od momčadi koja je u sezoni 2022./2023. imala samo 17 pobjeda, napravi pobjedničku družinu, Williams je ostvario negativan rekord i doveo Pistonse do sezone koju će svi željeti što prije zaboraviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter