ZAGREB

Sve je spremno za 14. izdanje Sirius Opena, turnira tenisača u kolicima

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Od 20. do 23. lipnja u teniskom centru Maksimir u Zagrebu održat će se 14. izdanje međunarodnog turnira tenisača u kolicima Sirius Open 2024.

Na turniru će nastupiti 40-ak natjecatelja iz 18 zemalja svijeta. Na turniru će nastupiti i petero hrvatskih predstavnika Sven Maretić, Anto Joskić, Jozo Miloš, Dražen Mikšić i Ante Kolunđija.

Tenisači će  se natjecati u četiri kategorije: muški, ženski, juniori i quadovi.

"Sretni smo što možemo najaviti održavanje još jednog, 14. po redu, Sirius Opena. Jako nas veseli sudjelovanje natjecatelja iz cijeloga svijeta, jer svake godine postajemo bogatiji za nova globalna prijateljstva, koja nas motiviraju za daljnji rad," kazao je direktor turnira Sirius Open Bojan Kovač.

Prošle godine pobjeda na turniru pripala je Austrijancu Nici Langmannu, dok je ženskoj konkurenciji slavila Kolumbijka Trujilo Rodriguez. Najbolji junior bio je Talijan Francesco Felici. U kategoriji muških parova pobjedu su odnijeli naš Anto Joskić i Britanac Andrew Penney, dok su kod žena najbolje bile Kolumbijka Johana Martinez i Japanka Rio Okano.

Sirius Open je dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske turnire tenisača u kolicima. Najstarijem međunarodnom teniskom turniru za para sportaše u Hrvatskoj, s tradicijom dužom od deset godina, cilj je pokretanje promjena i podizanje svijesti hrvatske javnosti o ovom sportu i njegovom važnom utjecaju na zajednicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter