Kreću pripreme

Objavljen popis rukometaša za Olimpijske igre. Evo koga je Sigurdsson izabrao

| Autor: Hina
(Pixsell)

(Pixsell)


Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je  popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu, od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača, a među njima i četiri vratara – Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, Filip Ivić i Sandro Meštrić.

Kao što je poznato, Dominik Kuzmanović je ovih dana obavio operaciju prepona i svi se nadamo da će njegova rehabilitacija biti upješna. Za svaki slučaj, izbornik želi imati još jedno pričuvno rješenje pa je stoga pozvan vratar Industrie Kielce, Sandro Meštrić.

Među krilima su lijevo David Mandić i Marin Jelinić, te desno Mario Šoštarić i Filip Glavaš, a tri kružna napadača su Veron Načinović, Nikola Grahovac i Marin Šipić. Na vanjskim pozicijama nalaze se kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić kao srednji vanjski. Četiri lijeva vanjska su Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac i Marko Mamić, a na desnoj strani su Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš.Reprezentacija će se okupiti 25. lipnja u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga u kojem će se obaviti prva faza priprema. U sklopu tog dijela priprema, bit će odigran i prijateljski susret s Egiptom, 7. srpnja u Varaždinu.

Nakon toga, reprezentacija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja. Drugi dio priprema odradit će u Opatiji od 11. do 24. srpnja. Pri tome će reprezentacija odigrati još jedan pripremni susret i to protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske, u Chartresu 17. srpnja 2024. godine.

"Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske igre. Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve.

Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto.

Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba.

Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu.


Radit ćemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijala, a i na taktici, dok ćemo na kraju prve faze imati i test utakmicu s Egiptom.

Nakon toga, u drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavljati na OI u Parizu“, kazao je Dagur Sigurdsson.

  MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
  DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
  FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
  SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE
  MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
  DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN
  MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
  FILIP GLAVAŠ – ZAGREB
  MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG
  ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
  DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
  JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GOPPINGEN
  LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI
  IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
  LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
  MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC
  VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER
  MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
  NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter