nba

Minnesota u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Košarkaši Minnesota Timberwolvesa plasirali su se u polufinale doigravanja Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u nedjelju navečer u gostima svladali Phoenix SWunse sa 122-116 i slavili s 4-0 u seriji na četiri pobjede. 

Minnesotu je do pobjede vodio Anthony Edwards s 40 koševa, od čega je sedam trica, a tomu je dodao devet skokova i šest asistencija. Karl-Anthony Towns je ubacio 28 koševa uz 10 skokova dok je Minnesota prvi put u 20 godina osvojila play-off seriju.

"Znao sam da smo imali priliku pomesti ih i zašto bismo se htjeli vratiti u Minnesotu," rekao je Edwards. "Znamo recept. Izašli su i natjecali se. Igrali su jako večeras."

Jaden McDaniels dodao je 18 koševa, a Mike Conley 10 koševa i sedam asistencija za Timberwolvese, koji će se u drugom kolu susresti s Denver Nuggetsima ili Los Angeles Lakersima.

Devin Booker postigao je rekord karijere u doigravanju sa 49 poena za Phoenix Sunse. Kevin Durant je ubacio 33 koša uz devet skokova, pet asistencija i četiri blokade.

U ranije odigranim utakmicama New York Knicksi su poveli s 3-1 protiv Philadelphia 76ersa nakon što su ih nadigrali s 97-92, a  Los Angeles Clippersi su izjednačili na 2-2 protiv Dallas Mavericksa koje su svladali sa 116-111.

U Indianapolisu su Indiana Pacersi poveli 3-1 protiv Milwaukee Bucksa svladavših ih u četvrtoj utakmici prvog kruga doiigravanja Istočne konferencije sa 126-113.

Najzaslužniji za pobjedu bili su Myles Turner koji je ubacio 29 koševa, od čega je sedam trica, i Tyrese Haliburton koji je dodao 24.

Peta utakmica igra se u utorak u Milwaukeeju.

"Još nismo gotovi", rekao je Haliburton za Bally Sports Indiana. "Serija je daleko od kraja... Samo igraj snažno, igraj na pravi način, igraj kroz sve što će nam se baciti, što god to bilo. Ostanimo prisebni kroz sve; samo ostanimo zajedno kao grupa."

Brook Lopez iz Milwaukeeja utakmicu je završio s 27 poena i devet skokova, a Khris Middleton s 25 koševa i 10 skokova. Malik Beasley dodao je 20 poena za Buckse, koji su bili bez ozlijeđenih zvijezda Damiana Lillarda i dvostrukog NBA MVP-a Giannisa Antetokounmpa. 
 

NBA doigravanje, 1. krug:
ISTOČNA KONFERENCIJA
Philadelphia 76ers - New York Knicks           92-97
(New York vodi 3-1 u seriji na četiri pobjede)

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks              126-113
(Indiana vodi 3-1 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers       111-116
(Momčadi su izjednačene na 2-2 u seriji na četiri pobjede)

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves         122-116
(Minnesota se plasirala u drugi krug rezultatom 4-0 u seriji na četiri pobjede)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini