OD ČETVRTKA U POREČU

MEĐUNARODNI TURNIR VOLLEYTEAM OPEN 2018.: Četiri dana natjecanja uz nagradni fond od 10.000 eura i televizijski prijenos


Riječ je o FIVB Star-1/ Satellitu koji će se održati od 5. do 8. srpnja u Zelenoj laguni u Poreču. Točnije, na terenima na plaži Lotosi. Volleyteam Open 2018. jedan je iz niza europskih turnira, a u Hrvatskoj je izabrana upravo Zelena laguna na čijim će se terenima od četvrtka do nedjelje odigrati čak 80 odbojkaških susreta uz televizijski prijenos čak 32 utakmice

Nakon uspješno organiziranih velikih odbojkaških događanja na pijesku u posljednje tri godine, Hrvatska je opet ove sezone potvrđena kao domaćin jakog međunarodnog natjecanja. Riječ je o FIVB Star-1/ Satellitu koji će se održati od 5. do 8. srpnja u Zelenoj laguni u Poreču. Točnije, na terenima na plaži Lotosi. Volleyteam Open 2018. jedan je iz niza europskih turnira koji će se odigrati ove godine diljem Starog kontinenta. U Hrvatskoj je izabrana upravo Zelena laguna na čijim će se terenima od četvrtka do nedjelje odigrati čak 80 odbojkaških susreta uz televizijski prijenos čak 32 utakmice.

Prava poslastica za sudionike i gledatelje

Tom su prigodom jučer u hotelu Parentium konferenciju za novinare sazvali organizatori Vjekoslav Hanžić i Ljubomir Travica iz tvrtke L.T. Sport, zajedno s glavnim sponzorima i partnerima – Gradom Porečom, Turističkom zajednicom Poreča, Plavom lagunom i Istarskim supermarketima.

- Uz veliku potporu Grada Poreča, Plave Lagune, Turističke zajednice, Sportske zajednice Grada Poreča i ostalih sponzora koji su prepoznali ovaj projekt, turnir u Poreču bit će prava poslastica za sve sudionike i gledatelje. Turnir će se odvijati četiri dana uz nagradni fond od 10.000 eura i televizijski prijenos. Natjecat će se 16 muških i 16 ženskih parova na četiri terena, dok će uz glavni teren biti postavljene tribine s više od 600 sjedećih mjesta. Turnir će se igrati prema pravilima FIVB-a, što znači da u glavni turnir (16 ekipa) prema bodovima direktno ulazi deset parova. Četiri para svoj nastup pokušat će izboriti kroz kvalifikacije, dvije pozivnice dodjeljuje organizator, a smještaj je za sve osiguran, rekao je direktor turnira Vjekoslav Hanžić.

Igrat će se tijekom cijelog dana

Travica je naglasio da će se igrati tijekom cijeloga dana. Prijavilo se čak 105 ekipa, ali morali su ih odabrati 16. Najviše ima hrvatskih parova, četiri ženska i četiri muška, dok ostali dolaze iz Austrije, Ukrajine, Bjelorusije i Slovenije. Tko će još ući u službeni dio turnira ovisi o kvalifikacijama, a u tom dijelu parovi dolaze iz Australije, Kanade, Francuske, pa čak i iz Omana.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić kazao je da se radi o posve drugačijoj manifestaciji, višoj razini turnira, koji su odlučili podržati s velikim zadovoljstvom.

- Kad imate svu infrastrukturu i sportski duh, onda vam je zadovoljstvo ugostiti ovakvu manifestaciju. Ona okuplja poznata lica koja su u Poreču godinama imali kampove pa nam je zato još draža, naglasio je Peršurić.

Član Uprave Plave lagune Ronald Korotaj kazao je da je Poreč poznat kao grad sporta. No, isto tako je i Plava laguna kompanija sporta, kojem omogućava svu potrebnu infrastrukturu i to za cijelu lepezu sportova, i rekreativnih i profesionalnih.

- Plava laguna organizira brojna sportska događanja i sponzor je isto tako velikim sportskim manifestacijama – od porečkog polumaratona, biciklističkih i trkačkih utrka u Poreču i Umagu, Istarske zimske lige, pa sve do teniskog turnira ATP Croatia Open Umag, koji će ove godine doživjeti svoje 29. izdanje, kazao je Korotaj.

Direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik naveo je da zahvaljujući cijelom nizu sportskih događanja Poreč ostvaruje značajan broj noćenja u pred i posezoni. Tri godine se na Peškeri uspješno odvijao turnir Swatch Beach VolleyBall Major Series, a ovim se turnirom tradicija porečke odbojke na pijesku nastavlja.

- Važna činjenica u izgradnji imidža destinacije je kontinuitet te uspješna organizacija. S ovim turnirom pokazujemo upravo ove karakteristike i dokazujemo da je Poreč doista grad sporta te nadasve ističemo komparativne prednosti spram sličnih destinacija u okruženju, kazao je Velenik.

U ime Istarskih supermarketa Petar Milotić naveo je da često podržavaju raznovrsne sportske i druge manifestacije pa su objeručke prihvatili biti sponzori i ove. Spomenimo da ovaj turnir Grad Poreč podupire s 250 tisuća kuna, dok ga gradski TZ sufinancira s 50 tisuća kuna. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater