BJEŽI OD RATA

Netanyahuov sin Yair uživa u slatkom životu u Miamiju, dok drugi izraelski mladići ratuju

| Autor: Novi list
(Foto: Twitter)

(Foto: Twitter)


Najstariji sin najdugovječnijeg šefa vlade u povijesti Izraela – na vlasti je bio ukupno skoro šesnaest godina – zapravo je “savjetnik u sjeni” koji se bavi medijskim strategijama konzervativnog vođe, on je taj koji je sastavio zupčanike  stroja koji vođa Likuda pokreće u predizbornim kampanjama i nije prestao djelovati ni ovih dana dok traje vojna kampanja.

Još prije ljeta Yair je prestao živjeti s roditeljima u rezidenciji u Jeruzalemu. U kolovozu je bio gost milijardera koji se bavi kriptovalutama u Portoriku, a dok traje sukob izraelske vojske s Hamasom boravi u Miamiju, iako bi s 32 godine bilo za očekivati da će poći u rat kao rezervist, piše Il Corriere della Sera.

Kritike na račun američke administracije

Čak i iz daljine on nastoji pomoći očevom političkom opstanku. Yair Netanyahu ne djeluje na najvidljivijim društvenim mrežama (X, Instagram), već koristi svoj profil na mreži Telegram kako bi oca zaštitio od odgovornosti za katastrofu koja se događa od 7. listopada i pokušava je prebaciti na izraelsko vojno ili obavještajno vodstvo.

(Foto: Twitter)(Foto: Twitter)

Lokalne novine otkrile su u proljeće da mu je otac predložio da ode na dugi odmor u inozemstvo i da se prestane obraćati Izraelcima koji su preplavljeni tisućama njegovih poruka na raznim platformama. Sada je Yair podnio zahtjev za obnovu radne vize u Sjedinjenim Državama, ali se boji da će biti odbijen zbog svojih kritika na račun američke administracije.

Podignuto nekoliko tužbi protiv njega

Yair Netanyahu u Floridi boravi od travnja, otkad mu je otac sugerirao da prestane objavljivati uvredljive postove na društvenim mrežama, jer je protiv njega pokrenuto nekoliko tužbi zbog klevete, piše Daily Mail.

U međuvremenu čak je 360.000 rezervista pozvano u rat i mnogi od njih pustili su svoje poslove kako bi se vratili u Izrael i pošli u rat. Ima i onih koji su prekinuli medeni mjesec kako bi se pridružili vojci. No Yair Netanyahu ostao je u Miamiju, što je izazvalo negodovanje među izraelskim vojnicima. “Yair uživa u životu u Miamiju dok sam ja na frontu”, požalio se jedan od vojnika koji je angažiran na sjevernom frontu, piše  The Times.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini