RUKOMET

Večeras u Stella marisu uzvratni susret doigravanja za Premijer ligu

| Autor: Mijat Gavran
POKAZATI SE U PRAVOM SVIJETLU - Sven Matijević

POKAZATI SE U PRAVOM SVIJETLU - Sven Matijević


Poslije gostujuće izvedbe kojom nisu baš zadovoljni u umaškom taboru i poraza 33:25, večerašnji bi uzvratni susret s Kutinjanima trebao pokazati pravu sliku mogućnosti »plavo-žutih«. Naime, drugi susret doigravanja za Premijer ligu, Umag - Moslavina, igra se večeras u 19.54 sati u sportskoj dvorani »Juraj Radovčić« u Stella marisu.

Pegule

Sudeći po svemu, domaćini su lakše od očekivanja došli do vrijedne prednosti od osam golova koju će zasigurno svim igračkim i kolektivnim umijećem nastojati obraniti večeras u Umagu. Kvalitetni gosti će učiniti sve kako bi potvrdili status kojeg imaju posljednjih seuzona, nakon višegodišnjeg izbivanja iz elitnog društva.

Brojnim su poteškoćama unatoč, Umažani tijekom jeseni, te i u drugoj dionici prvenstva dugo bili u borbi za naslov prvaka. Planove su im nenadano poremetili Splićani, a potom Buzećani i Zamećani. Svakako su na to utjecali brojni izostanci stožernih igrača, te neiskustvo većine momčadi. Da se to osjetilo i u posljednjem nastupu potvrđuje nam jedan od od onih s te »liste«, pouzdani vratar Sven Matijević.

– Zbilja smo imali previše tih pegula i ne znam tko sve nije imao zdravstvenih problema. Baš se i ne sjećam da smo koju utakmicu odigrali u najboljem sastavu, ali tako je to. Medicina je u sličnim situacijama nemoćna glede brzog oporavka, jer za to je uglavnom najbolji lijek bivalo vrijeme mirovanja, odnosno ne igranja.

Iskusio sam to na vlastitoj »koži«, što na prvu nije bilo tako neugodno, no oporavak je dugo trajao. Kroz nešto slično su prolazili Stapar, Buvinić i još neki drugi, te Poberaj i Sinčić u posljednje vrijeme. Sagleda li se sve to, osvojeno drugo mjesto se može smatrati uspjehom. Konkurencija je bila bila jača nego prošle godine i stoga ne treba čuditi da su na konačni poredak utjecale i momčadi iz sredine ljestvice - kazao nam je golman umaške momčadi.

Na upit, da li je konačni ishod prve utakmice mogao biti povoljniji, bez puno razmišljanja odgovara.

Ozljede

– Svakako smo trebali bolje proći, odnosno izboriti povoljniji rezultat spram igre koju smo prikazali. Polazim od sebe i priznajem da nisam bio na visini zadatka. Jednostavno, izostala je moja potpora momčadi s kojom obranom više, ali je, na sreću, u tome bio uspješniji moj kolega Vito Perinović. Dobrim dijelom sam zakazao, odnosno bio sam daleko od uobičajenih izvedbi tijekom prvenstva.

Ne mogu si to ni sam pojasniti, osim da to nije bio moj dan. Neka se to ne ponovi i večeras, tako da još uvijek vjerujem, ako ništa drugo, onda bar da se pokažem u pravom svjetlu. Tada bi igra momčadi bila uspješnija, u oba pravca - napadu s pokojim lakim golom na nepostavljenu obranu, te u sprječavanju protivnika da na teži način sačuva stečenu prednost. Igrat ćemo bez i ozlijeđenog Vukotića, te Sinčića i Poberaja s kojima bi ovi nastupi bili potpuno drugačiji. Ostaje nam na oproštaju od sezone odigrati najbolje što možemo i zahvaliti se našoj brojnoj publici za znakovitu podršku kroz prvenstvo - zaključuje vratar Sven Matijević.

Inače, zanimjivo je da je satnica utakmice u znaku klupske simbolike - 70. godišnjice utemeljenja muškog rukometnog kluba Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter