potraga i dalje traje

Odvjetnik iz Srbije kaže da se Dankino tijelo nikada neće pronaći: Policija odradila istragu traljavo i neprofesionalno

| Autor: Glas Istre
(Foto M.M./ATA Images/Pixsell)

(Foto M.M./ATA Images/Pixsell)


Srbijanski odvjetnik Borivoje Borović izjavio je danas da tijelo djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. ožujka, nikada neće biti pronađeno, prenosi Index.

Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu "traljavo i neprofesionalno". 

"Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerojatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživio, može reći da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava", rekao je odvjetnik. 

Prema njegovim riječima, ako se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo uslijed policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz. 

"Ako ne bude ni DNA tragova iz vozila, to će značiti da su od strane političara kontaminirani svi dokazi, koji su brzopleto htjeli priopćiti da je riješen taj slučaj. Očigledno je da su se oslanjali na poligraf što je nebitno za tužiteljsku istragu", rekao je Borović. 

Naglasio je da tijelo djevojčice neće biti pronađeno. 

"Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će se morati obustaviti, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu", procijenio je. 

Dodao je da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije riješila zbog pritiska i miješanja političke vlasti. 

Danka Ilić nestala je 26. ožujka iz obiteljskog dvorišta u naselju Banjsko Polje pokraj Bora. Da je djevojčica ubijena, javnosti je priopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 4. travnja. Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhićeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), zaposleni u JKP "Vodovod" iz Bora. 

Njima se na teret stavlja i da su tijelo djevojčice bacili na deponij. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater