POČINJE SEZONA LETOVA

ZRAČNA LUKA PULA: Uvodi se autobus za transfer gostiju do grada od 1. travnja do 15. rujna

(D. MEMEDOVIĆ)

(D. MEMEDOVIĆ)


Ove godine očekujemo povećanje broja putnika za nekih osam posto. Svima je još teško predvidjeti što će se događati s Brexitom, a time i s dolaskom britanskih gostiju koji čine 32 posto dolazaka, kaže direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo

Brendiranje Istre kao važne avio destinacije, otvaranje novih linija kao dodatni mamac za produljenje sezone letenja i ove su godine prioriteti vodstva pulske Zračne luke koje i dalje svoju poslovnu politiku bazira na uvođenju novih destinacija, ali i na podizanju kvalitete usluga. Samo ove godine u pulskoj Zračnoj luci planiraju ulaganja u iznosu od pet milijuna kuna, a najveći dio sredstava odnosi se na otvaranje i uređenje novog parkinga i rent-a-car villagea.

Direktor Zračne luke Svemir Radmilo kaže da će kroz nekoliko dana zračna luka dobiti novo uređeno parkiralište s čak 350 novih parking mjesta. Dodaje da je novost i otvaranje prostora u vanjskom dijelu zračne luke gdje će se smjestiti rent-a-car tvrtke.

Deset kućica za rent-a-car

- Kako iz godine u godinu raste broj putnika koji dolaze avionom u Istru, tako se zadnjih nekoliko sezona u našoj zračnoj luci dogodio pravi boom tvrtki koje se bave iznajmljivanjem vozila. Budući da unutar zgrade više nismo imali prostora, u dogovoru s njima odlučili smo urediti prostor u vanjskom dijelu zračne luke gdje ćemo smjestiti deset kućica/šaltera na kojim će raditi zaposlenici rent-a-car tvrtki. Iznajmljivanje vozila je brzo rastući biznis u Hrvatskoj, a samim time i u Puli. Broj dolazaka nam je zadnjih godina duplo veći, a time je i veća potreba za takvom vrstom usluge. Samo u dolasku lani smo imali 350 tisuća putnika. Velik broj gostiju stiže avionom u Pulu, potom iznajmljuju vozila kako bi nastavili putovanje duž jadranske obale, kaže Radmilo. Novost je i električna punionica za automobile koja će uskoro krenuti s radom u sklopu pulskog aerodroma, jer sve više operatera koriste električna vozila. U samo proširenje parkinga išli smo zbog sve većeg broja gostiju, a kada sve bude gotovo Zračna će luka na raspolaganju imati oko 500 parking mjesta, kaže Radmilo. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini