IGRALIŠTE NA VALKANAMA

ZORIČIĆ, KLIMAN I RAIĆ SUDAR U HRVATSKOM NOGOMETNOM SAVEZU. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić: "Trava čeka Uljanik"

| Autor: Robert FRANK
Gore: Filip Zoričić i Anton Kliman, dolje: Darko Raić Sudar i Marijan Kustić

Gore: Filip Zoričić i Anton Kliman, dolje: Darko Raić Sudar i Marijan Kustić


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić danas je primio pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, saborskog zastupnika i šefa istarskog HDZ-a Antona Klimana te predsjednika istarske podružnice HNS-a Darka Raić Sudara.

Razgovori su se, neslužbeno saznajemo, vodili oko nogometnog igrališta na Valkanama, za koje je HNS donio odluku o doniranju skupog travnjaka.

Igralište je trebao koristiti Nogometni klub Uljanik čijih bi 300-tinjak mališana konačno dobilo adekvatan teren za trening. Obzirom da se u međuvremenu imovinsko-pravna situacija oko igrališta zakomplicirala, postojala je opasnost, o čemu se i nagađalo, da bi Uljanik mogao izgubiti vrijednu donaciju u obliku travnjaka, koji bi se onda postavio na igralištu u nekom drugom istarskom gradu.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, kako smo neslužbeno dobili informaciju, poručio je i Zoričiću i Klimanu i Raić Sudaru da "trava čeka Uljanik". Izrazio je apsolutnu podršku tom projektu na Valkanama, koji je do pred nekoliko dana, zbog protivljenja platforme Možemo u Puli, dolazio pod znak pitanja.

Promjenom stranačkih odnosa u Gradskom vijeću Pule, te uzimajući u obzir novu većinu s HDZ-om i SDP-om, igralište postaje prioritet. Konačni rezultat sastanka je da će HNS, zbog važnosti ovog projekta i prije svega interesa nekoliko stotina djece, pričekati razrješenje imovinsko-pravnih odnosa i prostorno-planskih radnji, za koje je, svi su se složili, potrebno određeno vrijeme, ali ne predugo.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini