PLAN ZA 2022.

Zoričić obećao nogometašima "mladog" NK Valdebeka termine na budućem igralištu na Valkanama

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Zoričić s mještanima Vladebeka sredinom rujna (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Zoričić s mještanima Vladebeka sredinom rujna (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


Iza lani osnovanog Nogometnog kluba Valdebek stoji malonogometna ekipa Valdebek koja godinama zajedno trenira, obilazi turnire i postiže odlične rezultate. NK Valdebek, klub velikog nogometa, kruna je ustrajnog i kontinuiranog rada ove momčadi, a jedino što im sada nedostaje je travnati nogometni teren na kojem bi mogli trenirati.

Ova ekipa trenutno organizira treninge na igralištu na Valkanama za koje plaća mjesečni najam od 2.500 kuna, što im je poprilično skupo.

- Velik problem nam je nedostatak terena na kojem bismo mogli trenirati i igrati. Sada pokrivamo troškove zahvaljujući sponzorima, a to je nekoliko firmi. No, ako nas neki od sponzora odustane financirati, ne znamo kako ćemo, kaže David Cerin, jedan od igrača i osnivača Nogometnog kluba Valdebek.

Članovi NK Valdebek požalili su se na nedostatak nogometnog igrališta gradonačelniku Filipu Zoričiću na nedavnoj tribini u Mjesnom odboru Valdebek. On im je tad obećao da će moći koristiti novi teren.

- Gradonačelnik je nakon susreta na Busoleru razgovarao s članovima NK Valdebeka i zamolio ih da pošalju termine treninga, nakon što su mu prenijeli problem s terminima i prostorom. Nakon što gradonačelnik dobije sve potrebno, Grad će se pobrinuti da dobiju termine na jednom od sadašnjih terena. Rekao je da sigurno ulaze u plan termina na budućem novom terenu 2022. godine na Valkanama, potvrdili su iz Grada.

Pričajući o rezultatima i planovima za budućnost, Cerin kaže da sada imaju ambiciju plasirati se na prve četiri pozicije Treće županijske nogometne lige. Dodaje da su ove sezone pojačali igrački kadar i da se nadaju uspjehu i dobrim rezultatima.

Nogometni klub Valdebek broji oko 36 članova, među kojima je 26 igrača, a najmlađi imaju šesnaest godina. Cerin ističe da je cilj i prioritet ovog relativno novog kluba koji djeluje od svibnja 2020. godine oformiti grupu za mlađe i podizati omladinske kategorije. No, da bi to postigli, potrebna im je infrastruktura koju trenutno nemaju.

Dragan Đokić, igrač i jedan od osnivača ovog nogometnog kluba, kaže da ovdje ima toliko djece da mi moglo postojati i deset kategorija, na čemu bi im, dodaje, zavidjeli i klubovi višeg ranga. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum