Pulsko GRADSKO VIJEĆE

ZAHTJEVI ZA SMJENU GRADONAČELNIKA: SDP-ov vijećnik Miletiću poklonio karte za briškulu

| Autor: Chiara BILIĆ

Ako Vam nije dobro, ako Vam je slabo i ne možete odgovoriti, ja to razumijem, kazao je Petar Ćurić, istaknuvši da je imao zahtjeve da zatraži Miletićevu smjenu, ali da će ga on kao fin član HDZ-a samo zamoliti da svih pristojno predstavlja u medijima

 

Ako pričamo o gradu Puli i Istarskoj županiji u kontekstu razvoja poduzetništva, onda ću istaknuti da su Županija i Grad definitivno pioniri po pitanju formiranja razvojnih agencija u našoj zemlji. Ova zemlja je precentralizirana i ne prihvaćam da netko postupa s pozicije moći govoreći: "Mi smo vama dali." Što je nama ova Vlada dala? Istina je suprotna. Lokalna zajednica daje Vladi i puni proračun, kazao je gradonačelnik Boris Miletić na prekjučerašnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća odgovarajući na prozivku HDZ-ovog vijećnika Petra Ćurića da je za projekt poduzetničkog centra "Co-workinga Pula" zaslužna Vlada i HDZ.

Ćurić je točku dnevnog reda o tom projektu, koji bi trebao biti dovršen do 2020. godine, iskoristio da gradonačelniku objasni otkud potječe termin co-working, u kojem je gradu otvoren prvi te da ga obavijesti da ga u Hrvatskoj već ima i Donji Miholjac.

Fin HDZ-ovac

- Kako je to moguće gospodine gradonačelniče? Kako je moguće da Pula tek sad ide u projekt co-workinga? Pa vi ste lider. To je laž! Vi ste rekli da želite istinu i samo istinu. Lider ne može biti grad koji kaska. Često govorite da brinete o poduzetnicima. Zar nije co-working jedan od načina da se poduzetnici, koji nisu dio krupnog kapitala koji je vama jako bitan, organiziraju? Vlada i HDZ pokazali su da pomažu Puli, bez obzira na to što je ovdje na vlasti IDS. Ministarstvo kulture svoj najveći projekt, Arheološki muzej, ima upravo u Puli. Vrijedan je 100 milijuna kuna. Ako Vam nije dobro, ako Vam je slabo i ne možete odgovoriti, ja to razumijem, kazao je Ćurić, istaknuvši da je imao zahtjeve da zatraži Miletićevu smjenu, ali da će ga on kao fin član HDZ-a samo zamoliti da svih pristojno predstavlja u medijima. Time se referirao na snimku na kojoj je na dan EU izbora Miletić novinarki nesuvislo pokušavao objasniti zašto su izbori bitni. Rasprava se otela kontroli kad su se na cijelu priču nadovezali i SDP-ovi vijećnici Siniša Gordić i Igor Belas. Napomenuli su da se ne bi trebalo zaboraviti niti koliko je SDP-ova Vlada napravila za Pulu. Potom je Belas Miletiću poklonio karte za briškulu i trešete.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater