ROVINJ

Upoznajavnje s radom i treninzima na Danu otvorenih vrata Ženskog odbojkaškog kluba Rockwool, loptački je sport igra, a samim je time lako prihvatljiv za djecu


U suradnji sa Zajednicom sportova Grada Rovinja, Ženski odbojkaški klub Rockwool, u rovinjskoj sportskoj dvorani Gimnasium, svoja vrata otvorio svim zainteresiranima, od članova, njihovih roditelja i rodbine, pa do zaljubljenika u odbojku i potencijalnih novih članova kluba. Odaziv je bio velik, pa je tako dvorana vrvjela veseljem, a nasmijana su lica posjetitelja odavala poseban, blagdanski ugođaj.

Demonstracija igre i tehnike odbojke

Vrlo je bitno djecu upoznati s različitim sportovima kako bi pronašla što im najbolje odgovara, a otvorena vrata savršena su prilika za to. Tako su svi odazvani imali priliku saznati nešto više o radu kluba te njegovim članicama i članovima koji su demonstrirali odbojkaške tehnike. Odbojku su, uz članove i članice, probali igrati i posjetitelji. Posebno je zanimljiva bila igra djece i njihovih roditelja koji su igrali izmiješani ali i jedni protiv drugih.

Osim toga, publika je uživala u plesu pod vodstvom rovinjske plesne skupine Roxanne, a na kraju je uslijedilo i novogodišnje darivanje. Dijelili su se božićni paketi s kalendarima, majicama i čokoladama, a bila je organizirana i humanitarna akcija za Udrugu ŽenaDonna te za malenu Leonu Vrtjel koja je također bila prisutna i družila se s posjetiteljima. ŽOK Rockwool, osim božićnih paketa, donirao je i novčana sredstva Udruzi i Leoni.

- Otvorena vrata koristimo kako bi roditelje upoznali s radom njihove djece u klubu te kako bi se zajedno družili i igrali u dvorani. Također, koristimo priliku i mogućnost kako bismo ostaloj djeci pokazali rad odbojkašica i time ih potaknuli da se upišu u naš klub, izjavio je u ime ŽOK Rockwool-a njihov predsjednik Aldo Krelja ujedno i predsjednik Saveza sportske rekreacije županije istarske "Sport za sve".

Sportom postižemo razvijanje inteligencije

Zašto je odbojka toliko važna kod razvoja djece, Krelja je detaljnije objasnio.

- Sportom postižemo razvijanje inteligencije, motorike i koncentracije, posebice u igri s loptom. Loptački je sport igra, a samim je time lako prihvatljiv za djecu. Kroz takve se treninge ona zapravo igraju, skaču i kreću. Lopta mora biti najbolji prijatelj svakom djetetu. Pomoću igre s loptom ona će razviti inteligenciju, motoriku, ravnotežu, koncentraciju te akomodaciju oka. Takav sport daje mogućnost i onoj djeci koja nemaju vrhunske predispozicije, potiče na timski rad i socijalizaciju, kaže Krelja.

U početku u klubu rade na uvođenju djece u sport općenito, govori Krelja. Koriste se tehnički elementi drugih sportova uz puno igre, skakanja, puzanja, provlačenja, penjanja, mnogo poligona i štafeta, s loptom i bez nje. Svi oni koje odbojka privlači ili koji su se u taj sport zaljubili vidjevši rad odbojkašica na dan otvorenih vrata, mogu se upisati u klub ponedjeljkom, srijedom i petkom u dvorani Gimnasium, i to od 16 sati za djecu od 5. do 8. razreda, te od 17:15 do 18:15 za djecu od 1. do 4. razreda. Posjetitelji na kraju nedjeljnog druženja nisu krili oduševljenje, te su poželjeli da se takav događaj što prije ponovi. (Aleta BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater