KREATIVNO KUHANJE

U Puli uskoro vrhunski tečaj za kuhare mastechefa Denisa Zemba, koji otvara vrata zaposlenja. UZ GLAS ISTRE OSVOJITE MJESTO U TEČAJU VRIJEDNO PREKO TISUĆU EURA!

| Autor: Portal Glas Istre

Kulinarski razvojni centar Pula organizira sedmodnevni tečaj namijenjen usavršavanju kulinarskih vještina. Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Masterchef akademija održat će se od 19. do 26. veljače u Hotelu Amfiteatar u Puli, a namijenjena je za sve osobe koje žele naučiti kuhati "iz nule" ili unaprijediti postojeće znanje iz tog područja. Akademija je namijenjena za amatere, pomoćne i glavne kuhare, učenike i studente te sve ostale zainteresirane za kulinarstvo i gastronomiju.

Idejni pokretač akademije jedan je od naših najpriznatnijih chefova Deniz Zembo, koji je svoje iskustvo brusio u Londonu i vodeći objekte poput Le Mandraća, Plaze 51 (ex Kuća istarskog pršuta), Trattoria Riva’s…

"Cilj edukacije nije samo da polaznici usvoje znanje iz kuharstva, već da im se omogući i pronalazak posla kod nekog od partnera Kulinarskog razvojnog centra. S obzirom da se radi po međunarodnom programu, ovaj tečaj otvara vrata i kod poslodavaca u inozemstvu", ističe chef Zembo.

U sklopu sedmodnevnog programa obuke polaznici akademije moći će naučiti sve što im je potrebno da postanu pomoćni ili glavni kuhari.

"Iako je velika potreba, ovakva edukacija ne postoji u Hrvatskoj i šire. Na jednom mjestu, u sedam dana, sudionici će naučiti pripremati brojne namirnice i jela (meso, riba, tjestenina, deserti…), te savladati sve tehnike i načine kuhanja poput pečenja, kuhanja u vakumu, poširanja, pirjanja, reduciranja, flambiranja…", ističe poznati chef. Nadodaje da će tečaj biti certificiran od strane Ministarstva obrazovanja, a svaki polaznik dobiva verificiranu diplomu.

Završetkom sedmodnevnog program polaznici stječu znanja koja su im dovoljna za početak rada u tekućoj sezoni. Nakon njega, nastavljaju online usavršavanje uz podršku mentora, a nakon godinu dana uz položeni ispit dobivaju zvanje specijalista kreativne kuhinje.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku najkasnije do 18. veljače do 23:59 sati. Cijena tečaja iznosi 1.500 eura + PDV. U cijenu je uključen smještaj s doručkom i večerom u Hotelu Amfiteatar te obilasci izvan objekta (Muzej maslinovog ulja, vinarije...). Cijena edukacije bez smještaja iznosi 1.100 eura + PDV. Grupni popust (dvije ili više osoba) iznosi 50 posto na školarinu druge osobe.

Zainteresirani za pohađanje Masterchef akademije mogu osvojiti 1 kotizaciju i to putem ovog linka (u napomeni napisati "Glas Istre" - nagradna igra). Ime sretnog dobitnika bit će objavljeno u ponedjeljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum