gastro show

Puljanka Maja Šabić u Masterchefu impresionirala žiri u pripremi jela iz studentskih dana. Evo što je rekao chef Melkior Bašić

''Očekivala sam da ću biti prozvana. Probala sam, sve je odlično'', rekla je Maja te otkrila da je studirala u gradu iz kojeg dolazi odnosno Puli pa je cijelo vrijeme kod kuće bila na domaćoj kuhinji  

| Autor: Lara BAGAR
Maja Šabić (foto: Nova TV)

Maja Šabić (foto: Nova TV)


Da studentska hrana može izgledati i imati okus kao pravi gourmet dokazala je Puljanka Maja Šabić u sinoćnjoj epizodi gastro showa MasterChef na Novoj TV, koja je i više nego ugodno iznenadila žiri u pripremi jela od namirnica iz studentskog frižidera. Naime, kutija iznenađenja vratila je 19 sudionika završnice u studentske dane, te ih podsjetila kako od oskudnog studentskog budžeta izvući maksimum na tanjuru.

Kad su podigli kutiju, kandidati su na raspolaganju imali: studenski miks, šampinjone, šareni grah, sjeckanu rajčicu, palentu, tost kruh, skuša fileti, tuna fileti, tvrdi sir, rižu, kiselo vrhnje, žute mahune, kozice, pola limuna, peršin, luk, mrkvu, češnjak, papriku, krumpir i tikvicu. '"Na raspolaganju vam je malo bogatiji studentski frižider kako bi pripremili studentski obrok s MasterChef potpisom'', pojasnio im je chef Melkior Bašić.

Za kuhanje kreativnog jela na raspolaganju su imali 50 minuta, a kandidati su prilično brzo odlučili što će raditi s dobivenim namirnicama. ''Danas sam si odlučila zadati manje zadataka pa da ispadnu bolje nego da radim više stvari, pa da ispadnu loše'', otkrila je Korčunalka Matea Alduk svoju taktiku dok je kuhala. Maja Šabić je pak krenula u pripremu povrtnog variva, što je isprva usrećilo žiri jer su posumnjali da bi kandidati mogli spremati rižoto. Nom kad su vidjeli da će ipak biti dosta variva, rekli su kandidatima da će probati samo ono koje smatraju najboljim. Stoga je Maja svoje varivo odmah počela pretvarati u kremu.

Po isteku zadanog vremena chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić prozvali su one za koje smatraju da su najbolji i one koje smatraju da su lošiji. Prvo prozvana bila je upravo Puljanka Maja Šabić koja je svoje jelo pretvorila u, kako ga je nazvala, studentsku kuglicu. ''Očekivala sam da ću biti prozvana. Probala sam, sve je odlično'', rekla je Maja te otkrila da je studirala u gradu iz kojeg dolazi, odnosno Puli pa je cijelo vrijeme kod kuće bila na domaćoj kuhinji. ''Svakako zaslužuješ stajati na ovom mjestu'', komentirao je Stjepan nakon što su probali njezin tanjur.

Matea i Maja Š. izabrane su kao kandidatkinje s najboljim tanjurima. ''Vi ste najbolje skuhale, bile ste svoje, a nijanse su presudile'', rekao im je Melkior. Damir je istaknuo da je njemu Matein tanjur ipak za nijansu bio bolji. No, Melkior je kazao: ''Jasnija vizija jela, puno sočniji, mekši, kremastiji bio je Majin tanjur''. Na kraju je Stjepan bio taj koji je morao presuditi. ''Osobno, bolje mi je bilo Mateino jelo'', rekao je Stjepan, pohvalivši je što je imala kompleksnije jelo i bolje je iskoristila vrijeme.

Podsjetimo da je Maja Šabić pregaču MasterChefa osvojila rižotom od cikle koji je sljubila s kremom od svježeg kozjeg sira i istarsku kobasicu od crne svinje. ''Najbolji rižoto koji smo probali'', rekao joj je Stjepan, dok je Damir tada istaknuo ''Ovo je jelo koje postavlja standard''. Maja je i sinoć postavila standarde u studentskoj kuhinji. Ne bi bilo loše imati je za cimericu.

Večeras kandidate očekuje test kreativnosti, a kuhat će se s jednom od tri glavne namirnice koju će odabrati pobjednica sinoćnjeg izazova kutije iznenađenja, Mateja Alduk, a morat će izabrati između pastrve, lignji i oslića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of