CHOCO&WINE FEST

U Brtonigli čokoladne skulpture i druge čarolije uz domaća vina, Dragica Lukin POKAZALA IZRADU ISTARSKOG BUCOLAJA


Još sutra posjetitelji mogu uživati u čokoladnim čarolijama i domaćim vinima te brojnim drugim slatkim delicijama koje nude izlagači na jučer otvorenom 7. Choco&Wine festu u Brtonigli. Što se sve može napraviti s čokoladom pokazali su vrsni majstori, slastičari, ali i umjetnici. Tema ovogodišnje manifestacije je „Četiri zemlje“ kao asocijacija na geološku specifičnost područja Brtonigle. Na tu temu radile su dvije umjetnice zagrebačka kiparica Francuskinja Georgette Yvette Ponté, od čokolade je gradila istarski kažun, dok je umjetnica Klara Rabensaifner Miljević iz Opatije stvarala sliku sa čokoladom u četiri boje, prikazujući četiri vrste zemlje. Čokoladna slika krasit će ured Turističke zajednice, glavnog organizatora ove manifestacije. Bilo je zanimanja i za radionicu u kojoj su polaznici učili korištenje kvalitetne čokolade. Radionicu je vodila dizajnerica čokolade i čokoladnih okusa Marina Prijatelj.

Naša poznata i svjetski priznata slastičarka Dragica Lukin, inicijatorica ove manifestacije i njen stalni sudionik, posjetiteljima je pokazala izradu istarskog bucolaja, ali od integralnog brašna s čokoladom i drugim dodatcima.

- Uz klasičnu pripremu koja se koristi u izradi bucolaja u sjeverozapadnoj Istri, dodala sam u tijesto aktivni ugljen i divlji kakaovac, a u drugu masu samo kakao. Dobiju se dvije različite strukture tijesta, a ispečene bucolaje sam ukrasila crnom i bijelom čokoladom, malo dekorirala u stilu nedavnog Valentinova. (Luka JELAVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini