BRTONIGLA

Ovog vikenda: Čokoladne čarolije uz domaća vina i druge delicije


Čokoladne čarolije uz domaća vina i druge delicije očekuju ovog vikenda posjetitelje sedmog Choco&Wine Festa, manifestacije koja svojim gostima otkriva nove trendove sljubljivanja čokolade s vinom. Brojni izlagači će od sutra u podne, kada se otvara veliki šator, posjetiteljima ponuditi čokoladne proizvode koji se rijetko mogu vidjeti i kušati, poput likera ili kozmetičkih proizvoda.

Organizatori su pripremili niz kreativnih radionica, prezentacija, izrade skulptura od čokolada, s ciljem upoznavanja prirodnih načina proizvodnje čokolade, prepoznavanja vrijednosti te slatke delicije. Najavljeni su vrsni majstori koji će od čokolade izrađivati najrazličitije oblike, spajati namirnice koje su naizgled nespojive s čokoladom, Villa Soši će predstaviti domaće bucolaje s čokoladom. U mnogim majstorijama moći će se okušati i sami posjetitelji. Čokolada se odlično spaja s vinom potvrđeno je mnogo ranije, pa će i na ovoj manifestaciji svoja vina ponuditi lokalni proizvođači, a za to vrijeme najmlađi mogu uživati u zabavi s maskotom Lino Choco.

Subotnje i nedjeljno popodne u Brtonigli će, uz čokoladnu čaroliju, biti ispunjeno i drugim sadržajima, glazbom i zabavom, ali i sportom. Naime, uz Choco&Wine Fest u subotu se održava i deveti Brtonigla Adventure trek, trčanje kroz prirodu u kojemu se iskazuju izdržljivosti i orijentacijske sposobnosti. To je vrlo popularna utrka za koju je u tri kategorije prijavljeno oko 400 trkača iz nekoliko zemalja. (L. J.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of