PULA

U akciji pulskog Inner Wheel kluba prikupljeno 45.740 kuna: Nadareni harmonikaš Leonardo Rojnić ide na akademiju

| Autor: Borka PETROVIĆ
Jedan od najuspješnijih učenika u dugoj povijesti pulske glazbene škole - Leonardo Rojnić

Jedan od najuspješnijih učenika u dugoj povijesti pulske glazbene škole - Leonardo Rojnić


Uspješno je završena humanitarna akcija članica Inner Wheel kluba u Puli koja je, u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova, organizirana kao pomoć za daljnje školovanje mladog nadarenog harmonikaša, maturanta Glazbene škole Leonarda Rojnića.

Uz brojne donacije građana putem akcije "Za Leonardov glazbeni put" prikupljeno je 45.740 kuna, doznajemo od tajnice Kluba Esin Drnda-Grdinić. Leonardo je ovih dana polagao prijemne ispite pa će se početkom lipnja znati na kojoj će od prestižnih baltičkih glazbenih akademija nastaviti svoj glazbeni put. 

Baltička akademija

Mladog glazbenika profesori smatraju jednim od najuspješnijih učenika u dugogodišnjoj povijesti pulske glazbene škole. "Zaista je zadovoljstvo, čast i odgovornost raditi s njim, svaki sat je drugačiji i svaka minuta provedena s njim originalna je na svoj način", kaže za Leonarda njegova profesorica harmonike Mia Grozdanić.

Leonardo kaže da je u pulskoj glazbenoj školi stekao puno znanja i iskustva, ali nastavak svoje karijere vidi u klasičnoj glazbi.

- Taj moj prelazak u klasičnu glazbu povezao bih s mojim sazrijevanjem, fizičkim kao i psihičkim, i sve se više vidim u klasici. Sljedeći korak je glazbena akademija, a odlazak u veće glazbene centre mi je velik izazov. Radujem se tome i sada mi je prioritet upisati akademiju i nastaviti se educirati, veli Leonardo kojemu će ova "financijska injekcija" svakako pomoći u tome. 

Online koncerti

Podsjetimo, zbog aktualnih mjera zabrane okupljanja, Glazbena škola i Inner Wheel klub nisu mogli organizirati koncert uživo pa je snimljen film-koncert za potrebe humanitarne akcije koji je dan prije Božića objavljen na društvenim mrežama. Također je objavljeno i više intervjua s Leonardom i malih koncerata kako bi se svi upoznali s njegovim opusom i radom. Iz Inner Wheel kluba Pula zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su prepoznali potrebu i pomogli mladom nadarenom glazbeniku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini