Čitaonica Kluba umirovljenika na Giardinima

U 13 godina oko 600 tisuća posjetitelja PROČITALO 664.852 NOVINE

| Autor: Duška PALIBRK

U Čitaonici je 80 sjedećih mjesta, a umirovljenici ovdje mogu pročitati dnevni i tjedni tisak, uključiti se u kreativne radionice, zabaviti uz kulturni program, informatički se obrazovati i stjecati druge vještine, informirati se o svojim pravima, zdravom i kvalitetnom starenju, pomaganju u zajednici

 

Pulska je Čitaonica kluba umirovljenika malom svečanošću obilježila 13. godišnjicu svog djelovanja. Bio je tu i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, uz ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Nelu Načinović. Okupljenima je zapjevala Vesna Nežić Ružić, neki su i zaplesali, a onda je stigla i rođendanska torta.

- Ova čitaonica tijekom cijele godine okuplja naše sugrađane treće životne dobi te im nudi pregršt dobro osmišljenih aktivnosti kako bi kvalitetno proveli slobodno vrijeme. Čitaonica je potrebna i dobrodošla za naše najzaslužnije građane, istaknuo je Cvek, uz čestitke djelatnicima i korisnicima.

Prema riječima ravnateljice Načinović, u ovih 13 godina kroz Čitaonicu je prošlo oko 600 tisuća posjetitelja koji su pročitali 664.852 novine, upisalo se 3.200 članova te je održano gotovo 1.200 raznih aktivnosti, radionica, predavanja, edukacija, izložbi, šahovskih turnira, zdravstvenih pregleda i poetsko-glazbenih večeri.

Čitaonica Kluba umirovljenika Pule otvorena je u prosincu 2006. godine u bivšem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice, u samom središtu grada. Tu je 80 sjedećih mjesta, a umirovljenici ovdje mogu pročitati dnevni i tjedni tisak, uključiti se u kreativne radionice, zabaviti uz kulturni program, informatički se obrazovati i stjecati druge vještine, informirati se o socijalnim i pravima iz mirovinskog osiguranja, educirati o zdravom i kvalitetnom starenju te samoorganizirati, među ostalim i za pružanje potpore drugim članovima zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of