AKCIJA "ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ"

U 10 dana u Puli će biti posađeno stotinjak stabala, sadit će i gradonačelnik Boris Miletić

| Autor: M.V.I.

Gradonačelnik Boris Miletić sudjelovao je u sadnji stabala na javnoj površini pored tvrđave Monvidal i dječjeg igrališta. Riječ je o 14 stabala liquidambara i cedrova koja su posađena u sklopu akcije "Zasadi drvo, ne budi panj". Pula se među prvim gradovima odazvala ovoj inicijativi još u kolovozu.

U 10 dana na javnim zelenim površinama i onima dječjih vrtića i škola posadit će se 100-tinjak stabala. Jednak broj Grad je donirao i svojim sugrađanima, kako bi ih posadili u sklopu svojih okućnica. Podjela stabala po mjesnim odborima još traje, pa iz Grada i ovom prilikom pozivaju građane da se priključe inicijativi putem Facebook stranice radi podjele i preostalih 30-ak stabala.

Akcija je počela jučer sadnjom stabala na raskrižju Ulice Veruda i Krležine, a nastavit će se svakog dana sve do petka, 25. listopada, a nakon vikenda u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. listopada. Ovog četvrtka sadit će se u Ulici Veruda (od ambulante prema bazenima), a u petak također na Verudi, od doma "Alfredo Štiglić" do raskrižja s Krležinom ulicom. U ponedjeljak se s početkom u 12 sati sadi u Parku Franje Josipa I te u 13 u Parku žrtava fašizma. U utorak je akcija u Ulici Valsaline, preko puta kućnih brojeva 33 i 35. Sadnja svakoga dana, izuzev ponedjeljka, počinje u 10.30 sati.

Akciji su se priključile i Hrvatske šume zajedno s pulskim aktivistom Markom Račanom, i to sadnjom stabala u šumici Gregovica u petak, 25. listopada, s početkom u 10 sati. Pozivaju se građani da se odazovu akciji i doprinesu obogaćivanju zelenog fonda grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum