PULA

Terapeutske radionice okupile brojne članice Gee: NA AUKCIJI "UMJESTO DANA NARCISA" PRIKUPLJENO 31.095 KUNA

| Autor: M. V. I.
(N. LAZAREVIĆ/ILUSTRACIJA)

(N. LAZAREVIĆ/ILUSTRACIJA)


U Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea drugu godinu zaredom provode se terapeutske radionice pod vodstvom realitetne psihoterapeutkinje Štefanije Prosenjak Žumbar. Radionice su važne za vrijeme liječenja i oporavka žena oboljelih od karcinoma. Ove su se godine, u sklopu projekta Europskih snaga solidarnosti, psihoterapeutkinji pridružile studentica psihologije Antonella Moscarda i odgojiteljica Adrijana Radolović Rajko.

Od početka veljače pa sve do početka lipnja, uz kraću stanku zbog obustave svih aktivnosti radi pandemije koronavirusa, Adrijana Radolović Rajko održala je 12 kreativnih radionica s članicama udruge Gea. Članice su izrađivale razne uporabne i dekorativne predmete: ukrasne vaze, boce, slike, kutije i druge predmete i to tehnikama dekupaž, slikanjem na platnu i staklu, salvetnom tehnikom.

Iako su se brojne članice prvi put susrele s ovim tehnikama, dobro su ih svladale pa je njihova djela Gea koristila u humanitarnoj aukciji "Umjesto Dana narcisa" održanoj putem Facebooka od 9. do 19. lipnja kojom je uspješno prikupljeno čak 31.095 kuna. U akciju se uključilo stotinu donatora različitih predmeta, od umjetničkih slika, nakita do različitih usluga.

A(u)kcija je održana umjesto tradicionalnog proljetnog Dana narcisa na kojem se od prodaje cvijeća i donacija prikupljaju sredstva za rad kluba, a koji ove godine nije mogao biti održan zbog epidemije Covida-19, odnosno uvedenih epidemioloških mjera. Ta su sredstva iskorištena za daljnje aktivnosti udruge.

- Velika vrijednost kreativnih radionica pokazala se i u unapređenju psihofizičkog zdravlja. Naime, za vrijeme izrađivanja predmeta članice su kroz smijeh i šalu dijelile svoje životne priče, pomagale si i, što je najvažnije, opuštale se. Interes za sudjelovanje u radionicama bio je iznimno velik, a neke su članice podijelile i svoje dojmove. Druženje i kreativan rad djelovali su terapeutski i, što je najbitnije, članice su se osjećale zadovoljno, opušteno i korisno, navode iz Gee.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater