VATROGASCI UPOZORAVAJU

Suho je, budite oprezni ako palite vatru na otvorenom!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Arhiva)

(Arhiva)


Sukladno zapovijedi Županijskog vatrogasnog zapovjednika, Javna vatrogasna postrojba Pula i dalje zahtjeve za izdavanje odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru izdaje u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa.

Već više od mjesec dana primjenjuju se nova pravila na način da se zahtjevi zaprimaju na telefonski broj 052/535-812 u vremenu od 8 do 15 sati za odobrenje koje se izdaje za dva dana. Budući da se izdana odobrenja u ovim uvjetima ne dobivaju "na ruke", podsjećaju građane na njihova prava i obaveze iz obrasca odobrenja.

Osoba kojoj se izdalo odobrenje u obvezi je poduzeti požarno-preventivne mjere sukladno pozitivnim propisima i odlukama, te dodatne preventivne mjere, a tom prilikom moraju biti prisutne minimalno dvije odrasle osobe s priručnim alatom za gašenje.

Mjere predostrožnosti kod loženja vatre na otvorenom prostoru predviđaju da se početak i završetak loženja vatre na otvorenom prostoru javi na telefonski broj 193, da se ne pali vatra u slučaju jačeg vjetra, da se ne lože auto-gume, gumeni proizvodi, plastika i slično, da se ne lože velike, već manje hrpe, da se ne pali u blizini šume, te da se vatru nikad ne ostavlja bez nadzora. Nakon završetka loženje, obavezno je ugasiti žar s površine gdje se vršilo loženje.

Za proširenje vatre izvan odobrenog prostora, odgovornost snosi pravna ili fizička osoba kojoj je izdano odobrenje. Ukoliko se izgubi kontrola nad vatrom, odmah se mora pozvati vatrogasce. Prava podnositelja zahtjeva i postupanje u odnosu na njegove osobne podatke može se vidjeti na www.jvp-pula.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum