VANDALI OPET U AKCIJI

SRAMOTA: Demolirana skulptura na Valkanama koja je postavljena ljetos u spomen na Adrianu, gošću pulskih plaža

| Autor: Borka PETROVIĆ

"Ma ne, što i nju su razbili? U ovoj Puli ništa ne može preživjeti", uskliknuo je jedan Puljanin gledajući u skulpturu Adriane razbijenu u sto komadića. Prema njegovim riječima skulptura je razbijena tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

med 34

Dijelovi skulpture završili su po svuda

Dijelovi skulpture danas su se oko podneva još uvijek nalazili pored stepeništa, a dio smo ugledali i malo dalje, u moru. Po tragovima vučenja i plavih stakalaca posvuda uokolo daje se naslutiti da je skulptura odvučena i bačena niz stepenice.

med2

Skulptura je bila cijela svega oko pola godine

Za one koji ne znaju, riječ je o skulpturi sredozemne medvjedice ili morskoga čovika koja je ljetos postavljena na kupalištu Valkane u spomen na jedinku rijetkog morskog sisavca koja je pulske plaže posjećivala godinu dana ranije, oduševljavajući Puljane koji su je imali priliku ugledati u moru ili plaži. Skulptura je rad varaždinske umjetnice Lile Herceg.

MED1

Medvjedica na pulskoj plaži

Postolje joj je bilo izrađeno od otpada prikupljenog u Puli i Zagrebu, a sam kip napravljen prema ideji djelatnika kompanije Pernod Ricard Croatia, u suradnji s Gradom Pulom te Grupom Sredozemna medvjedica. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater