Uhvaćeni NA DJELU

LOŠ POKUŠAJ testiranja pulske tolerancije i mutikulturalnosti VIDEO: Vandali išarali strogi centar Pule NATPISIMA NA ĆIRILICI



U centru Pule pojavili su se grafiti ispisani na ćirilici. Očigledno je riječ o vandalima i provokatorima koji su čiste fasade nepotrebno unakazili porukama vezanima za Banja Luku, glavni grad Republike Srpske, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Napisali su ime svog grada, potom godinu 1926. koja se nalazi u nazivu poznatog banjalučkog nogometnog kluba Borac, pa natpis "Pula to je raj", također na ćirilici, kojeg između ostalih koriste i navijači Istre 1961 Demoni.

S obzirom da su vandali ostavili na jednom mjestu i potpis, odnosno ime "Sara", prema nekim tvrdnjama s društvenih mreža imena vandala su razotkrivena. Naime, snimila ih je i nadzorna kamera, čega vrlo vjerojatno nisu bili svjesni.

Ako je netko nepotrebnim ćiriličnim natpisima htio dokazivati multinacionalnost, multikulturalnost, vjersku snošljivost i generalno tolerantnost Pule prema različitostima, onda je u potpunosti pogriješio način na koji će to napraviti. (G. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater