ne voli partizane, komuniste...

Splićanin koji je srušio kip Rade Končara: "Šeta sam, popija biske, rakije, svega..."

foto Ivo Cagalj/PIXSELL

foto Ivo Cagalj/PIXSELL


Muškarac (65) koji je u Splitu, na Bačvicama, srušio spomenik Radi Končaru, da bi mu bista pala na nogu i slomila potkoljenicu, objasnio je kako je došlo do tog incidenta. Trenutno se oporavlja od operacije u splitskoj bolnici i kaže - osjeća se odlično.

 

- Bila je rana jutarnja ura, ja sam bio... Popio sam. I malo se naslonio. I počeo se malo ljuljati. I ja sam ljulja i zaljulja... Kip je pao i pao je meni na nogu. Noga je slomljena. Malo smo se hrvali i tako, objasnio je za 24 sata.

Upitali su ga ima li nešto protiv Rade Končara, narodnog heroja koji je pružio otpor talijanskoj i njemačkoj okupaciji u Drugom svjetskom ratu?

- Pa ja ga ne znam, bogati. Ne poznajem čovjeka, možda je bio odličan. Nemam ništa protiv njega osobno. Ali ne volim komuniste. Ne volim partizane, komuniste, Srbe.... To ne volim. Nisam nikad volio.

Dodaje da je u Domovinskom ratu proveo četiri godine.

- Imam medalju Oluje, odlikovan sam. Bio sam dolje od juga, od Dubravke u Konavlima, do Konavoskih dvora, Zvekovice, Cavtata, tamo Popovo polje, Velja međa, Grahovište, pa sve amo gore Dinara, Zadar, Sabunike, Bokanjac... A i na razmjeni četnika sam sudjelovao..., priča Ante.

Nije, kaže, nikad pretpostavljao da će mu se ovako nešto dogoditi.

- Šeta sam, popio rakije, biske, svega... A i liječim se. Imam bipolarni i PTSP. Ja nekad znam vidit svašta. Često odem na hodočašće u Vukovaru, znam vidit svašta, ispričao je za 24 sata. (P. N.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater