PREDSTAVLJENA KANDIDATKINJA SDP-a ZA PULU

SANJA RADOLOVIĆ: Nećemo davati obećanja koje ne možemo ostvariti DANIJEL FERIĆ: Zatvorit ćemo Kaštijun i pronaći novu lokaciju

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
SDP-ovci jutros u Kandlerovoj (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

SDP-ovci jutros u Kandlerovoj (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


U Kandlerovoj ulici u Puli, danas je održano i službeno predstavljanje SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Pule Sanje Radolović. U uvodnom dijelu predsjednik istarskog SDP-a Vili Basanesse predstavio je biografiju kandidatkinje, rekavši da se radi o kvalitetnoj i stručnoj osobi s bogatim iskustvom.

"Sanja je doktorica znanosti, a u svom je dugogodišnjem radu stekla razne certifikate i vještine kao i kompetencije za javnu nabavu. Sudjelovala je u raznim europskim projektima, a usko je vezana uz projekte menadžmenta. U skladu s njenim impresivnim životopisom, možemo reći da Sanja Radolović ima znanje za upravljanje velikim sustavom kao što je Grad Pula. Sanja ima neizmjernu energiju, uporna je i predana u radu. Sanja ne želi više ljubomorno sanjati i željeti Puli ono što drugi već imaju. Sanja želi Puli dati dio sebe i snove pretvoriti u stvarnost! Ona to zna, može i želi", poručio je Basanesse.

Kandidat SDP-a za istarskog župana Danijel Ferić rekao je da se, kako je istaknuo - kao budući župan, veseli suradnji s budućom SDP-ovom gradonačelnicom.

"Ovaj grad i Kandlerova ulica višegodišnjom su devastacijom bačeni na koljena. Radi se o devastaciji u urbanom smislu i devastaciji takuina naših sugrađana, ponajviše zbog harača kojeg su nametnuli Forum 1 i aktualni gradonačelnik Boris Miletić", kazao je Ferić, dodajući da će u suradnji s budućom gradonačelnicom raditi na izmicanju projekta golfa na Muzilu.

"Krenut ćemo u proces zatvaranja Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun kako bi pronašli adekvatnu lokaciju, a istog trena ćemo zaustaviti i sve pripreme za izgradnju sušionice za fekalni mulj na Kaštijunu", kazao je Ferić.

Predstavljanju je prisustvovao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, rekavši da je danas u Puli i u ulozi Puležana i onog koji ovdje plaća porez i vidi kamo ide njegov novac i novac njegovih sugrađana.

"U ulozi sam građanina Pule koji vidi kako naš grad stagnira, ne samo u usporedbi s drugim gradovima na Poluotoku, prije svega s Umagom, nego i s ostalim gradovima u Hrvatskoj", rekao je Grbin. Napomenuo je da se i sam prije nekoliko godina natjecao za pulskog gradonačelnika te da u tome nažalost nije uspio.

- Ironično je kada pogledam program s kojim je tada išao moj protukandidat, a današnji gradonačelnik Pule, jer vidim da se u Puli gotovo ništa nije pomaklo s mrtve točke. Stavimo li sa strane bazen ili izgradnju kružnog toka na vrhu Omladinske ulice, teško je nabrojati neki drugi projekt koji je bio najavljen, a da se realizirao. Pula pod upravom Borisa Miletića stagnira, ponajprije u onom dijelu koji je građanima najbitniji - u razvoju gradske uprave i servisa koji trebaju biti dostupni našim sugrađanima. Srećom da su naši Puležani žgaji pa to sami kompenziraju, pa Pula ipak po mnogome prednjači u Hrvatskoj, ali po podršci koju bi trebala dobiti od gradske vlasti, naprosto zaostaje, naglasio je predsjednik SDP-a.

Grbin je rekao da možeš imati najbolji program, ali ako nemaš ljude koji su projekte u stanju realizirati, onda sve to ostaje mrtvo slovo na papiru. "Kako se to ne bi dogodilo, ja sanjam promjenu, novu sliku Pule i siguran sam da u tome nisam jedini. Siguran sam da će Sanja sve ono što u gradu sanjamo, i ostvariti", istaknuo je Grbin.

Sanja Radolović tvrdi "da aktualnoj gradskoj upravi nedostaje ambicije i vizije što se, kako je navela, osjeti u svakoj pori ovog grada. "Moramo pogledati istini u oči i reći da je ova neambiciozna vlast stavila Pulu u poziciju crne rupe Istarske županije. Čak i turisti u Pulu dolaze samo kada pada kiša, a onda do izražaja dolaze nedostatak sadržaja, biciklističkih staza i zapuštenost grada. Ponuditi ćemo viziju i naše snove o drugačijoj Puli. Nećemo obećavati ono što ne možemo ostvariti, a fokusirat ćemo se na konkretne projekte. Pula je u svakom smislu neostvareni grad, ali i grad s najvećim potencijalom na Jadranu. Želimo da Puležani konačno dosanjaju svoju dugo zasluženu rivu. Moj prvi potez kao buduće gradonačelnice bit će buđenje industrije u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprihvatljivo je da se sve što danas imamo svodi se na trgovačku zonu i centre koji doduše jesu otvorili velik broj radnih mjesta, ali Puli treba industrija, rekla je Radolović.

Najavila je smanjenje prireza i, kako je navela, najskupljih komunalija u državi, smanjenje zakupa poslovnih prostora i davanja poticaja poduzetnika za nova zapošljavanje. Mladima planira staviti na raspolaganje besplatne usluge koje će im pomoći u pronalasku posla, a u fokusu joj je i pitanje rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji.

- Kroz POS program 2013. godine u Puli je izgrađeno 65 stanova, dok je u Umagu, koji je nekoliko puta manji, izgrađeno 120 stanova, a sprema se još 70-tak stanova za mlade obitelji, kazala je Radolović i navela da nije slučajno za predstavljanje programa odabrala Kandlerovu ulicu.

"Oronule fasade nisu samo ruglo, već predstavljaju veću opasnost za građane. Program Dolcevita treba ugasiti, a mi ćemo osmisliti novi program kojim će se obnoviti sve gradske fasade. Naša starogradska jezgra zjapi prazna, imamo gotovo stotinjak praznih poslovnih prostora od kojih je većina u vlasništvu Grada. Imamo ideju da promijenimo cijeli sustav zakupa poslovnih prostora i da oživimo starogradsku jezgru", kazala je Radolović.

Rekla je da je sramotno da 16 tisuća umirovljenika još nema riješen problem smještaja u domove za starije.

"Ako se neće dograđivati Dom za starije Alfredo Štiglić, mi već imamo spreman projekt za izgradnju novog doma za starije i nemoćne u Puli", zaključila je Radolović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum