ZAHVALJUJUĆI PRED I POSEZONI

ROVINJ UŽURBANO GRABI PREMA REALIZACIJI ČETIRI MILIJUNA NOĆENJA, u odnosu na lani pet posto više noćenja


Zahvaljujući dobro odrađenoj pred i posezoni, Rovinj bilježi povećanje od pet posto više noćenja u odnosu na lani. Naime, u gradu svete Eufemije trenutačno se odmara 3.684 gostiju ili 26 posto više u usporedbi na isti datum prošle godine.

-Ono što posebno veseli je činjenica da je povećanje broja noćenja postignuto u pred i posezoni, što znači da naša destinacija realizira zacrtan cilj, a to je produženje glavne sezone. U prilog tome kazuju i podaci prema kojima je tijekom srpnja i kolovoza (dakle udarnih turističkih mjeseci), broj noćenja bio na prošlogodišnjoj razini, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja, Odete Sapač, dodavši i da je ovogodišnja sezona startala već za vrijeme Uskrsnih blagdana i konstantno išla uzlaznom putanjom.

-Zahvaljujući tome, i činjenici da se ove godine nisu pojavile "turističke" rupe koje najčešće slijede nakon uskršnjih praznika, gotovo je sigurno da će Rovinj kroz dvadesetak dana realizirati brojku od četiri milijuna noćenja, kaže Odete Sapač, navodeći kako će tome zasigurno doprinijeti i bogati posezonski sadržaji koji se nude- od kongresnog turizma, preko sportsko -rekreativnih tura do brojnih sadržaja vezanih za kulturu i povijest te gastro i eno manifestacija.

Govoreći o nastavku manifestacija, Sapač je također istaknula kako će se u režiji Turističke zajednice grada Rovinja i ove godine, treći put za redom i na otvorenom prostoru organizirati proslava novogodišnje noći na kojoj će glavne zvijezde biti zagrebački band "Prljavo kazalište".

-Po uzoru na iznimno posjećene proslave najluđe noći u godini, dakle Novogodišnje noći, i ovog će se puta Rovinjci i njihovi gosti imati prilike za Silvestrovo zabaviti na centralnom gradskom Trgu maršla Tita uz odličan i zabavan Party band te zagrebačke "Prljavce". Dakako, i ovog će puta bogati vatromet, odmah po otkucajima posljednjih sekunda stare godine, biti najsvjetliji i najblistaviji prizor koji će se moći vidjeti iznad rovinjskih krovova i starogradske jezgre Rovinja, poručila je Odete Sapač, direktorica rovinjske Turističke zajednice.(N. ORLOVĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of