ŠKOLA TRČANJA

Put od apsolutnih početnika do rekreativnih trkača: DOČEKATI LJETO S PET KILOGRAMA MANJE I STATI U STARE HLAČE

Uz trening obvezno je i druženje

Uz trening obvezno je i druženje


Pokrenuti svoje tijelo i nije baš tako jednostavno kao što na prvi pogled izgleda. Dignuti se iz udobnog naslonjača i izići iz zone ugode je u današnje vrijeme postala gotovo "nemoguća misija". Mnogi su si krajem prošle godine obećali kako je ovo upravo ta' godina kada će dočekati ljeto s pet kilograma manje ili obući one stare hlače s početka 21. stoljeća. Nekolicina se zarekla kako će zauvijek preći na zdravu prehranu ili kako će smanjiti slatko ili alkohol. Međutim, prvi su mjeseci bili predugi i obećanja su izblijedila. Ali ne svima. Postoji jedna mala skupina idealista koja je odabrala ispravan put i odlučila se priključiti školi trčanja ISTRun koja već pet godina usmjerava apsolutne početnike prema rekreativnim trkačima diljem Pule, Poreča i Rovinja. Naglasak je na one koji se nisu nikada bavili trčanjem i koji žele popraviti svoje svakodnevne navike. Nit vodilja treninga je upoznati rekreativce s čarima trčanja, a najupornije pripremiti za polumaraton.

- Prvi su treninzi bazirani na ritmičnim izmjenama hodanja i trčkaranja kako bi organizam stupnjevito pripremali na pravo trčanje. Naglasak je na pravilnom zagrijavanju cijelog tijela prije treninga i dobrom istezanju na kraju treninga. Nakon prvih nekoliko tjedna, povećavati će se broj minuta trčanja, a vrijeme hodanja proporcionalno smanjivati i uskoro će minute trčanja dostići razinu trčanja u kontinuitetu i do nekoliko kilometara, pojašnjavaju iz ISTRuna.

Tijekom planiranih osam mjeseci trajanja škole trčanja svi će članovi biti spremni za dostizanje čarobnih dužina od 5 ili 10 i konačno 21 kilometra, poznatijeg kao polumaratona. Više od tristotinjak ISTRuna je već istrčalo svoj prvi polumaraton tijekom posljednje četiri godine, dok su se neki drznuli i istrčali čak i mitski maraton i to onaj najpoznatiji u New Yorku. Također se mogu pridružiti i oni koji već trčkaraju samostalno, ali žele poboljšati formu i putovati na utrke spajajući ugodno s korisnim. Ove godine su u planu Riječki, Banjalučki i Amsterdamski polumaratoni. Oni najuporniji će sljedeće godine biti nagrađeni zajedničkim odlaskom na okrugli 50. po redu New York maraton.

Sve ostale informacije dostupne su na facebook stranici www.facebook.com/skolatrcanja ISTRun ili na broj telefona 099/745-64-73. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini