TRI TJEDNA RANIJE NEGO PROŠLE GODINE

PULA RUŠI REKORDE NOĆENJA I POSJEĆENOSTI: Ostvareno dva milijuna noćenja čak tri tjedna ranije nego 2017.

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Prema kapacitetima, osim turističkih naselja i apartmana koji bilježe pad od tri posto te hotela i kampova koji su na nivou prethodne godine svi ostali kapaciteti (mali iznajmljivači, hosteli, plovni objekti) bilježe povećanje noćenja, pojašnjavaju iz pulske turističke zajednice

Grad Pula i ove godine ruši rekorde noćenja i posjećenosti pa je tako do 13. rujna ostvarila dva milijuna noćenja, što je čak tri tjedna ranije nego 2017. godine. Pulu je do jučer posjetilo sedam posto više turista nego prošle godine, a istodobno je ostvareno šest posto više noćenja, javljaju iz Turističke zajednice grada Pule.

U sedam godina povećanje od 57 posto

- Da je Pula postala priznata turistička destinacija govori i podatak da već osmu godinu za redom bilježi značajan rast noćenja. Ako usporedimo ukupno ostvareno noćenja u 2011. godini (1.273.117 noćenja) s ostvarenim noćenjima do 13. rujna godine možemo vidjeti da se broj noćenja povećao za nešto manje od 729.000 noćenja ili za 57 posto i prije kraja godine, navode iz TZ-a zahvaljujući se svim djelatnicima u turističkom sektoru i sektorima povezanim s turizmom i svim sugrađanima jer su svi zajedno pridonijeli sjajnim rezultatima.

U Puli se, navode iz TZ-a, na godišnjoj razini održi preko tisuću različitih manifestacija koje su postale razlog dolaska gostiju u naš grad. Zasigurno i novi proizvodi (Muzej maslinovog ulja, Memo muzej, Virtualni razgled grada, Arena mysterium razgled uz istraživanje, Sight run aplikacija za trčanje gradom i ostale) i postojeća ponuda (Arena, Aquarium, Povijesni i pomorski muzej Istre, Sveta srca, mnoge galerije, Podvodni park Verudela i ostalo) također čine Pulu sve zanimljivijom destinacijom koja pored sunca i mora nudi još pregršt događaja i razne kulturne, zabavne i sportske ponude.

Najbrojniji Nijemci, Talijani i Englezi

Gosti iz Njemačke standardno su prvi po broju ostvarenih noćenja i do 13. rujna ostvarili su 445.302 noćenja, što je rast od sedam posto. Gosti iz Italije s 189.749 noćenja nalaze se na drugom mjestu s porastom od dva posto, a Englezi s 158.535 noćenja su treći sa četiri posto porasta. Mali pad od par posto naspram 2017. godine ostvarili su gosti iz Austrije, Slovenije i Poljske. Također Skandinavsko tržište slabije je nego prethodne godine, ali su zato navedene manjkove nadoknadili povećanjima od pet do 33 posto gosti iz Mađarske, Nizozemske, Češke, Francuske, Norveške, Rusije, Srbije, Slovačke te domaći gosti.

Prema kapacitetima, osim turističkih naselja i apartmana koji bilježe pad od tri posto te hotela i kampova koji su na nivou prethodne godine svi ostali kapaciteti (mali iznajmljivači, hosteli, plovni objekti) bilježe povećanje noćenja, pojašnjavaju iz pulske turističke zajednice. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum