DONOSIMO DETALJE

PROMJENA S TRI NA PET PARKIRNIH ZONA U PULI: Naplata parkinga planira se proširiti na još 20-ak ulica u širem centru

Kamperi nam parkiraju ispred zgrada, ali i mnogi stranci koji borave u apartmanima. Ostave vozilo na tjedan dana pa se voze autobusom na more. Ubuduće će plaćati ako tu žele parkirati ili potražiti drugi dio grada. Godinama to pokušavamo riješiti u dogovoru s Pula parkingom i Gradom. Napokon vidimo da se ide u pravcu koji smo ranije predlagali, kaže Klaudio Paljar, predsjednik MO-a Arena

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


U tijeku je e-savjetovanje o nacrtu Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Pule. Najveća novina je povećanje s postojeće tri parkirne zone naplate na njih pet. No, taj podatak ne otkriva mnogo. Stoga smo usporedili sadašnju odluku i nacrt nove da vidimo koje su najveće novine. A novost je doista velika - naplata parkiranja proširuje se na dodatnih 20-ak ulica.

Na području Mjesnog odbora Arena predviđeno je da će pod naplatom biti Tršćanska ulica, Trg na mostu, Učkin uspon, Gladijatorska ulica, Ulica Ozad Arene, Ulica Škaleta, Emova, Porečka i Kukuljevićeva ulica. Također, proširenje naplate planira se u čitavoj dužini Zadarske, Scalierove i Ulice Nikole Tesle. Ulica Joakima Rakovca postavljena je kao granica naplatne zone. Sve zapadno od nje ide u sustav naplate.

I Rakovčeva je također navedena, iako je teško vjerovati da bi se duž te jednosmjerne i dvotračne ulice uopće mogao organizirati i naplaćivati parking. Pretpostavljamo da je ona navedena kao granica tog naplatnog područja. Jednako tako treba promatrati uvrštenje u sustav naplate Ulicu Dubrovačke bratovštine i Sv. Ivana, gdje parkirnih mjesta nema na glavnoj cesti - eventualno ih ima u dvorištima ispred zgrada.

Klaudio Paljar, predsjednik Mjesnog odbora Arena zadovoljan je prijedlogom proširenja parkinga pod naplatom. Očekuje da će se tom odlukom osloboditi parkirna mjesta za stanare jer sada besplatno ostavljaju automobile oni koji tu ne žive.

- Imamo situaciju da nam kamperi parkiraju ispred zgrada, ali i mnogi stranci koji borave u apartmanima. Ostave vozilo na tjedan dana pa se voze autobusom na more. Ubuduće će plaćati ako tu žele parkirati ili potražiti drugi dio grada gdje će ostavljati svoja vozila bez plaćanja naknade. Godinama to pokušavamo riješiti u dogovoru sa Pula parkingom i Gradom Pulom. Evo napokon vidimo da se ide u pravcu koji smo ranije predlagali, odgovara nam Paljar. To što će stanari ubuduće plaćati 50 kuna mjesečno za parkirnu kartu prema predsjedniku Vijeća MO-a Arena neće biti nikakav problem.

No, to nisu jedine ulice na koje se proširuje naplata parkiranja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater