ODLUKA VIJEĆA

NOVA GRADSKA ODLUKA O REZERVIRANIM PARKIRALIŠTIMA: "Žuta" parking mjesta u centru Pule i dalje za osobe s invaliditetom

| Autor: Duška PALIBRK
Parkiralište u Flanatičkoj ulici

Parkiralište u Flanatičkoj ulici


Odlukom o organizaciji i načinu parkiranja na području Grada Pule, koja je usvojena na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a kojom se u centru grada uvode i četiri rezervirana, takozvana Holders only parkirališta, osobama s invaliditetom ne umanjuju se njihova prava na parkirna mjesta u gradu, poručuju iz gradske uprave.

- Na parkiralištima u Ulici Castropola, Kandlerovoj, Stara tržnica i Benediktinske opatije i dalje ostaju predviđena parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, označena žutom bojom, gdje oni i dalje mogu besplatno parkirati kao i do sada. Takozvana "Holders only" parkirališta neće biti pod rampama ili drugim fizičkim preprekama te će se pristup na mjesta za osobe s invaliditetom i dalje nesmetano odvijati, stoji u obrazloženju iz Grada.

Zakonska je obveza imati pet posto označenih mjesta za osobe s invaliditetom u odnosu na ukupan broj naplatnih parkirališnih mjesta, a iz Grada tumače da je Pula iznad tog zakonskog minimuma na gotovo svim javnim parkiralištima pod naplatom. Ne navode točnu brojku niti omjer.

- Na Narodnom trgu kod zelene tržnice ukinuta su četiri označena mjesta za parkiranje osoba s invaliditetom, ali su uz postojeća dva, dodana još tri s druge strane tržnice, odnosno u Flanatičkoj ulici, gdje od 40-ak parkirališnih mjesta pod naplatom, ima pet mjesta za osobe s invaliditetom. Nisu zakinuti novom Odlukom jer su ukinuta mjesta s jedne strane tržnice adekvatno zamijenjena dodatnim mjestima s druge strane tržnice, a što se s prometnog aspekta smatra i sigurnijim parkiranjem od "uličnog parkiranja" gdje se automobilom izlazi direktno na prometnicu. Sada su mjesta raspoređena unutar javnog parkirališta pod naplatom, pojašnjavaju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum