SPORTSKI SUSRET

POJEDINAČNI KUP: Pikado za slijepe i slabovidne


U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, Planinarsko rekreativni klub slijepih i Udruga slijepih Istre su organizirali Pojedinačni kup slijepih Istre u pikadu i kup parova u pikadu.

U kupu ukupno je sudjelovalo 14 natjecatelja, devet natjecatelja u kategoriji B1 (potpuno slijepe osobe) i pet natjecatelja u kategoriji B2 (osobe sa ostatkom vida). U kategoriji B1 slavio je Željko Čižmešija ispred Đine Tončić – Fonović i Marjane Peitel. U kategoriji B2 zlato je pripalo Davoru Besediću, srebro Milanu Rojniću, a bronca Zlatku Močeniću. U igri parova postignuti su slijedeći rezultati: 3. mjesto: Zlatko Kuftić i Zlatko Močenić, 2. mjesto: Ivan Fonović i Zlatko Sandrić i 1. mjesto: Davor Besedić i Ibrahim Huseini.

Valja naglasiti da se igranjem pikada razvijaju navike aktivnog korištenja slobodnog vremena među slijepim osobama, smanjuje se socijalna izoliranost, a kod mlađih slijepih osoba bolje se razvija orijentacija i snalaženje u prostoru. Kako je pikado i sportska disciplina, isti pozitivno utječe na želju za postizanjem što boljih rezultata, razvija natjecateljski duh, a kroz to i afirmaciju samog pojedinca. Organizirani sportski susret je dio projektnih aktivnosti programa zaštite i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istri i sljepoća nije prepreka za aktivan život. (C. B. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater