ŽELIMO VJEŽBATI VID

UDRUGE SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE U NACIONALNOM PROJEKTU Senzibiliziranje društva o važnosti vida

(ILUSTRACIJA)

(ILUSTRACIJA)


Udruga "i djeci s ljubavlju" iz Rijeke kao nositelj i inicijator nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid " u Puli je organizirala fotografiranje za humanitarni kalendar. Članovi udruge slijepih Istarske županije i Biciklističkog kluba Tandem fotografirali su se ispred Arene, čime je Pula postala drugi u nizu gradova koji su se uključili sa sportskim skupinama u projekt.

Nacionalni projekt "Želimo vježbati vid" održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Za aktivnost nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid" u Istarskoj županiji nadležan je predsjednik udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić, koji ističe da širenjem i djelovanjem diljem Hrvatske postižu cilj senzibiliziranja javnosti i uključivanja u projekt osoba javnog i društvenog života.

- Pozivamo sve građane Istarske županije da se odazovu i podrže nacionalni projekt "Želimo vježbati vid" te da nas podrže u zajedničkom cilju, poručuje Kuftić.

Cilj projekta je podizanje svijesti, edukacija građana, senzibilizacija društva i javnosti o važnosti vida, problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida, kao i sama djeca te problematici slabovidne djece. U Hrvatskoj, prema podacima HZZJZ-a, u 2017. godini registrirano je 17.979 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost. (G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater